• 瀏覽: 1,121,065
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-1 07:44 PM 發表

等埋呢四十七個反賊案及台灣是否今年一統才比較容易定案。。。
而家犯淫吹雞都係吹到成千人,淫陣兩主席吹雞,今晚假若有大事發生,佢地被告多兩條罪

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-3-1 07:39 PM 發表

無情對兩則 -

上 : 唐三彩
下 : 清一色

坊間傳說明世祖朱棣跟首輔解縉閒聊學問,世祖話見過有一聯著實難對,上聯曰 :色難。解縉即應答話:容易。等待片刻,世祖見解縉還未對上,於是話: 愛卿唔係話容易對上嗎? 為何還不對上?  解縉答: 臣方才已對上了。世祖頓悟,連聲稱妙。
上 : 色難
下 : 容易
絕對絕對

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-3-1 08:14 PM 發表

c兄,話時話,發吾發覺野外步出同春袋曱命一樣,都係解吾通的。
佢嘅前身叫做約女yama嗲, 好明顯又係玩同音食字。日文yama係"山", 而yamade眾所周知係日本片史上出現頻率最高嘅台詞。

https://youtu.be/mkXaV2pC4bk

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-3-1 08:22 PM 發表

而家犯淫吹雞都係吹到成千人,淫陣兩主席吹雞,今晚假若有大事發生,佢地被告多兩條罪
正睇緊警方直播中。。。
巳散去很多,班反賊如果今日攪事只會跌進萬劫不復。。。
祈待中。。。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-1 05:37 PM 發表

咁!你信唔信老美會對你好吖!
諗起灣灣霉體,波羅有蟲,不過你是“大”陸,要大人有大量。。。

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-3-1 05:53 PM 發表

廣州酒家還可以, 淘淘居食過一次就唔會再去
又貴碟頭又細, 又唔係特別好味
飲茶我一般會去幸運樓
我未去過炳勝, 下次上廣州可以去試下
我中意食香口嘢, 以前好中意去惠食佳, 但呢幾年越嚟越貴, 而且椒鹽蛇碌全部都係大水律, 中間唔入味, 無以前做街鋪果陣D細蛇咁好食
而啫啫雞煲同黃鱔煲叫做keep到水準, 但真係好貴, HK價錢, 仲要book枱/排長龍
而家 ...
嘉華有好多家哦,我屋企對面果間舊年重新裝修過,坐得好舒服。下次建議你去昌崗路明記,價錢公道,出品又好

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-3-1 07:55 PM 發表

反賊!好一個粵語殘片既名詞,作為反賊,結局一定要係伏誅的,否則就成不了奸角。
要遊街㗎喎,我會預備臭蛋同破鞋。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-1 08:47 PM 發表

正睇緊警方直播中。。。
巳散去很多,班反賊如果今日攪事只會跌進萬劫不復。。。
祈待中。。。
清醒少少就應該閃走
話晒入面審緊國安犯
一陣比人記名當係共犯就

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-1 08:54 PM 發表

嘉華有好多家哦,我屋企對面果間舊年重新裝修過,坐得好舒服。下次建議你去昌崗路明記,價錢公道,出品又好
我有時會去南華西路的竹溪酒家,之前去寶崗路另一家

南園已大不如前

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-1 08:35 PM 發表

佢嘅前身叫做約女yama嗲, 好明顯又係玩同音食字。日文yama係"山", 而yamade眾所周知係日本片史上出現頻率最高嘅台詞。

https://youtu.be/mkXaV2pC4bk
拿,c兄,吾係我心邪架,yama嗲,好明顕係大多來自AV介啦!吾好呀,吾要呀,停呀,吾得架……😷😅

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-3-1 08:18 PM 發表

生效前犯法無事,生效後再犯就新舊賬一齊算
所以話呢班人的理解能力真系差!
大學生?!而家D大學生咁嘅水平?!
我笑左!

依個真係大痛苦😂😂

日本內閣官房長官加藤勝信表示,已透過在北京的日本大使館,要求中方免除入境的日本人,要接受肛門拭子採樣的檢測做法。中國外交部回應指,會根據疫情變化,按法律法規,科學動態調整相關防疫措施。

加藤勝信說,收到部分日本國民投訴,肛拭子採樣方式對他們心理構成很大痛苦。

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-1 09:36 PM 發表

我有時會去南華西路的竹溪酒家,之前去寶崗路另一家

南園已大不如前
南園舊年裝修過,出品可以啊,我年初一到初七都系果到打躉,只是人手唔多夠,有小小甩漏

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-3-1 06:41 PM 發表

希望所有中資機構都有張清單,永不錄用呢啲曱甴。
唔該清埋入邊工作嗰啲。

新樓已建,請移玉步!

天南地北(十)- 天命 · 疫情 · 拜登 · 灣灣
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]