• 瀏覽: 46,926
  • 回覆: 172
係香港租咁大個場,你估外國咩?頂唔住唔出奇

引用:
原帖由 john117 於 2021-1-21 04:21 PM 發表
昨日(20日)有網民表示,在九龍灣Megabox的IKEA宜家家居內購物時,店方稱因防火閘有問題「落閘封場」,被困半小時才可以離開。而今日(21日)IKEA亦疑因系統故障,香港的全線分店都突然暫停營業。其客戶服務熱線表示「正在努力修復問題」,網上購物服務亦暫時無法使用。

以瑞典為基地的跨國居家用品店IKEA宜家家居,以平實價格銷售自行組裝家具而備受港人歡迎。昨日有網民發帖,指在九龍灣分店內購 ...
國安法下 正本清源
國家級反中亂港人士在國安法下已無處可隱藏

ikea 好野, 吾好汁呀

新年前最旺

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-1-21 06:52 PM 發表
第一次聽會因為收銀電腦有問題就全線停業,都係執笠多
咪就係,真係唔多信

間間納米樓
仲買乜鬼傢俬
IKEA肉丸就可以渣哥寄賣

又少了一間傢俬舖

骨場先兆

引用:
原帖由 john117 於 2021-1-21 04:21 PM 發表
昨日(20日)有網民表示,在九龍灣Megabox的IKEA宜家家居內購物時,店方稱因防火閘有問題「落閘封場」,被困半小時才可以離開。而今日(21日)IKEA亦疑因系統故障,香港的全線分店都突然暫停營業。其客戶服務熱線表示「正在努力修復問題」,網上購物服務亦暫時無法使用。

以瑞典為基地的跨國居家用品店IKEA宜家家居,以平實價格銷售自行組裝家具而備受港人歡迎。昨日有網民發帖,指在九龍灣分店內購 ...
係要執啦
你話會唔會尋日封mega box,今日全港一齊中招開唔到鋪?
擺明有野啦

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-21 04:24 PM 發表
唔係結業, 好小事
其實有機會要結業
ikea通常租好大個場
租金負擔好重
傢俬呢啲耐用品 
經濟唔好嘅時候可以多用幾年
像俬業近月生意可能跌得好犀利

又upgrade 新system 出事

我要攬炒, 曱甴加油

引用:

又執多間

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-1-21 05:02 PM 發表
瑞典主力反華,唔俾華為入瑞典,中國應該踢走呢家瑞典嘢
宜家啲嘢全部made in China 喎。

好多公司執笠都貼內部裝修
今次佢出位D貼系統故障

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]