• 瀏覽: 75,549
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-21 09:57 AM 發表

中英聯合聲明,當年英國主動提出,BNO 只係一本旅遊證件。就係唔想香港人移居英國!今次又攞 BNO 出黎5+1,其實因為英國經濟唔好,再加上脫歐。計劃係吸收香港人啲資金,同吸納廉價勞工。
林奠全家都係英國人

每個人都很想要英國籍

熱賣及精選
唔好咁啦 好多人仲幻想逃難去英國架, 去到英國人人都有抗體,
唔戴口罩都唔怕有事了!

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-21 10:10 AM 發表

英國講得咁清楚都無用
斷估中國唔會理
總之唔係權貴就唔應該有雙重國籍
對,我也覺得只有權貴和領導人和高官和他們的家人才可有雙重國籍

引用:
原帖由 ac_cml 於 2021-1-21 11:47 發表

林奠全家都係英國人

每個人都很想要英國籍
中國人連中文都唔識
林鄭, 唔係林奠
有本事打英文或者日文啦

只是修改入境規則賦予BNO持有人短期居留許可,持有人仍受制於當地入境管制,並不會因而有居英權
黃屍班儍hi
講咗踎足6年後,你可以申請,但英國無話過一定批出居留權,當你其他人一樣,有錢有投資就加分,窮撚免問。

BNO無特權,但可以入籍??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
即係有無bno 都係一樣可以 5+1

我係現代人
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-21 11:51 AM 發表

BNO無特權,但可以入籍??
人哋叫你去駛錢呀,入咩籍呀,聽唔明?

只要住夠5年任何人可以申請入藉

冇BNO都可以入籍

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-21 10:09 AM 發表

英國處理香港問題與處理福克蘭和直布羅陀完全不同,
打算把香港人賣給狼的意圖是很明顯的,

但是黃俄土匪正是主張“不喜歡香港的人應該離開”,
這種皆大喜歡,求仁得仁的事,
為什麼這麼不高興?
手畜又試比人出賣啦
真係笑銀死我啦
不如你search吓小英點對四五十年代啲加勒比移民仲好啦

引用:
原帖由 200888 於 2021-1-21 11:52 AM 發表

人哋叫你去駛錢呀,入咩籍呀,聽唔明?
曱甴唔係咁諗

真奇怪,同所有人一樣,咁要BNO做乜嘢呢?!

移民呢家嘢刀係一門生意,有💰💴💵💶💷💸邊個國家刀任何時候刀歡迎,無💰死開

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]