• 瀏覽: 75,533
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-21 09:57 AM 發表

中英聯合聲明,當年英國主動提出,BNO 只係一本旅遊證件。就係唔想香港人移居英國!今次又攞 BNO 出黎5+1,其實因為英國經濟唔好,再加上脫歐。計劃係吸收香港人啲資金,同吸納廉價勞工。
咁香港唔係衰到加零一又唔使擔心香港人過哂人地喎度嘅
講乜都假,咪睇香港人實際想喺邊度發展生活囉

熱賣及精選
睇英文原文至得其精粹!

English is a brilliant language, 非戰狼外交語言可比!

引用:
原帖由 limax 於 2021-1-21 11:26 AM 發表

冇特權入籍 但有特權係英國留五年
你冇bno 邊有可能咁易比你留五年
全中,呢點就係BNO最大嘅特色.

全世界都係有錢先有特權。

引用:
原帖由 007kk 於 2021-1-21 11:33 AM 發表

全世界都係有錢先有特權。
所以有洗黑錢呢樣野

不要危言聳聽
我聽手足講(己FC),只要有BNO,一去英國立即有身份,政府有獨立屋提供;而且保證每月收入不低於來英的平均收入,搵唔到工作英國政府會以褔利形式發放來英前收入保證,所以一定要帶稅單和糧單。
唯一的限制,係在港不可以擁有物業和工作職位,所以必須賣樓和辭職。
手足傳來的訊息,過到去,日日都好開心。

各位手足,唔好諗唔好拖,今天就賣樓辭職買機票,一個月後就可以過英式紳士的生活。

------------------------------
一支破筆 橫掃千軍
香港民主運動
總軍師

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀

保持社交距離 預防美國肺炎
------------------------------
其實英國立即給予BNO人仕居英權係反制中國最厲害嘅措施,點解遲遲唔出手呢?有無人知點解?佢唔係想幫所謂香港人的嗎?

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2021-1-21 11:17 AM 發表

即係同持有特區護照入境無分別?

咁點解都比多幾千元去申請呢?
Bno 可以留5年 留夠後可以申請入英籍
特區護照只可留6個月 你唔可以拎佢留夠日子入英

嘥九氣
自己經濟唔好
引人去使5年錢

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2021-1-21 11:29 AM 發表

問題係, 逗留5年唔一定批!
其實去任何國家都係吧............
係留左幾多年可以申請居留
難度就個個地方有不同LA

當然,你話中同英都係借題發揮的喇

但基本上可以申請對香港人係好事
覺得唔需要的,唔申請就得
真係有需要的,咪到時申請

嘩!好L好笑呀!大L鑊啦曱甴!

BNO漢奸難民過到去隨時中伏。

過左去既on9手足仲唔裝修大陰帝國

乜唔係即收咩??

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 afternoon 於 2021-1-21 10:01 AM 發表

即係英國張香港人得同內地人一樣待遇,黃粉又玻璃心又碎了
欲練神功, 引刀自宮....
雖然自宮, 未必成功....
若不自宮, 也可練功.

4月17日 已打2針科興疫苗, 乜事都無!!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]