• 瀏覽: 75,698
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 5
好喇,咁萬一,五年後英國反口,而香港又吊銷國籍,咁點算?

熱賣及精選
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-1-21 03:58 PM 發表

所以唔明點解而家班友過去做地盤送pizza做超市,會覺得五年之後英國會吸納佢呢啲低等勞工做移民囉。
其實你係咪好唔抵得人唧?

引用:
原帖由 SOWIN888 於 2021-1-21 03:56 PM 發表

英國佬把戲,只要你們手上錢,6年後用到7788,回返來,是叫你們投資用錢,
移民福利不要在英國取,英國佬心聲!
中國香港都說一聲,走得出去國民,己不是我們國民,6年後你們想回來,
有何作用,比騙徒騙曬財走福利回來香港取
全世界移民計劃,都係吸錢吸人才!!

難度要窮鬼??

懂得入場是9品

懂得出場是1品
引用:
原帖由 Violet_Cadence 於 2021-1-21 03:18 PM 發表

其實BNO同一般移民一樣,只係多咗一樣野係立刻過去英國。
你認為寬鬆都係寬鬆咗個5年,但個5年無任何國民身份,入醫院天價,如果保險claim唔曬都幾頭痕。
不過我都好想啲黃絲認為移民好易。
同一般移民一樣
資產審查 技能審查 背景審查
你估真係唔駛呀

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-21 04:02 PM 發表

其實你係咪好唔抵得人唧?
係呀,好羨慕佢哋做埋啲低端職業 ,人工得返香港三四成, 畀鬼佬歧視又唔敢出聲,都仲要死撐覺得好值得囉。 好唔抵得佢哋面皮夠厚, 你知呢個世界面皮夠厚才是王道

好多黃人以為英國收留佢地,其實英國佬只想吸走佢地係香港既錢!
不過黃人崇洋,聽到可以居留英國已經安心捐獻

井底蛙繼續成為井底蛙講到英國幾好,又話中產咁嘅生活又話好好食嘅食材又話好平結果原來佢只係買咗啲Reduced既食物😂不如下次話等超市差唔多關門先去買嘢食咁就上等人生活啦🤣

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好
如果可以,好多國家國民好想去英國,菲律賓,國民英文好,又勤力,
只欠沒有金錢在手,何解要收你班香港人,原因你們還有錢在手
用曬你們手上錢,下一批有錢,又重新玩過5+1=6年,來騙過,
無曬錢回來香港,等香港處理班無錢人中國香港說清清楚楚,走了英國,人是你們人吧,不要回來香港吧

所以唔駛制裁bno持有人啦,大陸人一樣可以伸請,大家都係5+1....不同既只係。。
BNO係一定可以留係英國等5+1,而大陸伸請。。。就未必批啦😏😏

冇制裁Bno,大陸冇雙從國籍,香港都冇甘解,大家平起平坐者,白痴仔

大佬咪玩啦,我咁期待英國接收晒班曱甴,你而家先同我講無特權,係咪玩嘢呀

香港曱甴,時代垃圾
屎袋曱命,無謂戇居
引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-21 03:34 PM 發表

可以先過去住同做野
包有野做?包入到藉?

雖然那處有大大屋住,大大私傢車,個個住二千呎豪華住宅,有錢的話,
但係有得別有失,錢在這邊是難找,只可以說住環境很好
人終要選擇,出了去不要回頭可以返來,英國佬沒有說實收你們,
只當你們去渡假6年後回來,騙徒手法中國香港只是實話實說,出了去不可以入返來

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-21 03:14 PM 發表

一早補番過百倍啦, 乜你冇咩?
你拎番你之前幾千萬稅單去claim番啦!

信嘅咪申請囉,符合要求與否,6年後先知……
人生幾多個6年

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]