• 瀏覽: 75,273
  • 回覆: 22
  • 追帖: 7
中英聯合聲明,當年英國主動提出,BNO 只係一本旅遊證件。就係唔想香港人移居英國!今次又攞 BNO 出黎5+1,其實因為英國經濟唔好,再加上脫歐。計劃係吸收香港人啲資金,同吸納廉價勞工。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hahawin@ 於 2021-1-21 11:59 發表

擺明願者上釣, 吸引嗰啲做幾年英國人都開心嘅去. 所以一定要取消佢哋香港人身份, 唔繫到時人又老錢又冇, 嚟香港拗爛腳就死.
正路!否則可以食兩家茶禮!

回覆 引用 TOP

佢哋諗住走精面,唔想孭起歐洲個經濟包袱。如果一搞公投,個個都梗係贊成脫歐啦!但係舐嘢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-1-21 14:10 發表

全世界邊度唔可以投資移民? 你中國唔反制?

全世界有邊度唔批外勞? 香港d賓賓印印又點? 係咪菲律賓同印尼要反制中國?

講白d 你大陸佬 有投資簽證 工作簽證 學生簽證 住夠5年 再加一年 一樣可以入藉 全世界邊度公民都係咁 bno持有人只不過係個資格 就算冇bno 你係果邊讀書/做野滿5年 再加一年都可以申請入藉

只不過英國入圍門檻降低要求 日本冇JNO 你滿足到特定條件  ...
我只係一語中的。

引用:
原帖由 richardli008 於 2021-1-21 14:10 發表

英國佬根本唔想俾佢哋班小黃人入英籍只係想五年吸乾吸淨班人嘅錢到時候踢你走咋,呢家出口術真係驚班窮L仆晒去!哈哈!
佢哋嘅目的就係要吸水。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-1-21 14:26 發表

馬來西亞 泰國 都比投資移民喎! 你大陸佬駛唔駛反制佢地? 

你香港都收好多賓賓 印印 係咪菲律賓同印尼要反制中國?

仲有阿聯猶 杜拜都請好多香港工程師 中國工程師 係咪又要反制中東國家?

只不過bno 唔需要有咩技能佢就比你去 杜拜要係專業人士先批 

咁泰國你買樓 都比你入泰藉 做泰國人 難道又要反制? 人地駛唔駛限制中國人不淮入境?
首先,你睇下去馬來西亞同泰國,係咪買樓可以投資移民先?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-1-21 14:26 發表

馬來西亞 泰國 都比投資移民喎! 你大陸佬駛唔駛反制佢地? 

你香港都收好多賓賓 印印 係咪菲律賓同印尼要反制中國?

仲有阿聯猶 杜拜都請好多香港工程師 中國工程師 係咪又要反制中東國家?

只不過bno 唔需要有咩技能佢就比你去 杜拜要係專業人士先批 

咁泰國你買樓 都比你入泰藉 做泰國人 難道又要反制? 人地駛唔駛限制中國人不淮入境?
老友,你測清楚先啦!如果係嘅,我一早己重身份啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-1-21 17:44 發表

英國點解要公投脫歐呀?
原因之一就係歐洲人擁入做廉價勞工, 搶咗本土英國人飯碗.
英國佬都講咗揸BNO都要有五年經濟實力先好嚟.
只係講出部分,主要就係佢唔想孭咗歐洲的難民嗰個包袱。

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-1-21 21:59 發表

E+就有香港曱甴想要到英國做難民.
佢哋唔係難民啊!係帶埋錢去嗰邊做廉價勞工。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 K_F 於 2021-1-24 18:31 發表

其實呢樣野白痴都睇得出,英國根本從來都只對香港人d錢有興趣,不過香港好多人仲蠢過白痴
最慘嗰啲人冇睇清楚。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-21 10:09 發表

英國處理香港問題與處理福克蘭和直布羅陀完全不同,
打算把香港人賣給狼的意圖是很明顯的,

但是黃俄土匪正是主張“不喜歡香港的人應該離開”,
這種皆大喜歡,求仁得仁的事,
為什麼這麼不高興?
今次佢打錯算盤。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 molittlemo 於 2021-1-21 11:16 發表

單是資金了.
廉價勞工英國要幾多有幾多.
但因為佢地有最低工資所以平極有限.
你講到一啲,又冇講另外一啲。香港呢一班人,係要帶錢去做粘假勞工架!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iixmm 於 2021-1-21 11:32 發表

咁香港唔係衰到加零一又唔使擔心香港人過哂人地喎度嘅
講乜都假,咪睇香港人實際想喺邊度發展生活囉
走唔緊要,千祈唔好返嚟拗爛腳。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2021-1-21 11:59 發表

擺明願者上釣, 吸引嗰啲做幾年英國人都開心嘅去. 所以一定要取消佢哋香港人身份, 唔繫到時人又老錢又冇, 嚟香港拗爛腳就死.
正正就係要封佢後門。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 touya08 於 2021-1-21 12:13 發表

其實有無人覺得蠅國就算無變種19都會被「脫勾工頭」玩死, 的確最初「脫勾工頭」係好多人想脫勾, 但隨即很多人就後悔了, 但蠅國正苦為左不拆穿偽民主假面, 不聽取「最新民意」硬執行最初「脫勾工頭」的結果, 我覺得真係抵死到可笑......... 原來蠅國人做錯了決定, 就要一直錯下去, 唔會改正
佢自己攞嚟衰啫!美國佬喺中東搞咗啲嘢,整到成個歐洲都係難民。英國佬唔想孭呢個包袱,自己封後門玩脫勾,搞咗個紅球點乜知個個人都係自私,佢自己經濟又唔好。法國話一封關,佢即刻企咗喺度。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]