• 瀏覽: 75,585
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 5
窮L英狗千方百計想人入局度水,
可想而知英狗的環境,
真的就快要揸兜喇!

熱賣及精選
去旅行同埋移民系兩回事。

引用:
原帖由 K_F 於 2021-1-24 18:31 發表

其實呢樣野白痴都睇得出,英國根本從來都只對香港人d錢有興趣,不過香港好多人仲蠢過白痴
噉都冇計架!

引用:
原帖由 唔太理事 於 2021-1-30 08:01 發表

比起聲稱「工作假期」的短期廉價外勞計畫,這是長期廉價外勞補充計畫。
梗係又要錢又要廉價勞工啦!

引用:
原帖由 無有搞錯 於 2021-1-21 13:09 發表

ctse/ching,有錯請更正

97之前,香港人本護照係BDTC,有居英權
英國佬驚香港人因97而移民英國,唔俾BDTC續期,整本BN(O)出嚟
英國佬當年講明BN(O)只係旅遊証件,無居英權
97前,好似RTHK有派記者去英國訪問當地人,問佢哋點睇殖民地香港回歸,結果好多英國佬根本唔知殖民地香港喺邊
上世紀70年代已有個別港人手持在港批發的英國護照,因未有簽證而在英國海關遭到留難。80年代初,香港人新申請者,更被改發「英國屬土公民護照(BDTC)」,此護照是可以毋須簽證到英國,但不能享有英人福利,成為英國二等公民。不過,香港人可在英國或歐洲報失港版英國護照,就可獲發正式英國護照。

1979年英國政府更進一步決定「香港生不能享有本土生學費權益」。在反加(學)費的過程中,工黨國會議員通知筆者,(英)政府因為恐懼97問題,香港會有幾百萬人湧入英國,正打算把香港人身份推到更遠──沒有居英權。後來發展成80年代的英國國民(海外)護照(BNO),純為旅遊證件,無居英權,也無英國領使保護權。所以,70年代香港人在英國留學得悉此事,甚為氣憤,不少人聲言「不稀罕」。

引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-30 09:20 AM 發表

啲傻仔帶錢過去做廉價勞工。做完咪踢你返嚟囉!如果你有錢咪繼續嘍囉。
No, 靚女後生嘅,留底做雞,男嘅老嘢死返香港

笑死人

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2021-1-30 09:24 AM 發表

窮L英狗千方百計想人入局度水,
可想而知英狗的環境,
真的就快要揸兜喇!
但黃畜仲有好多好天真呢

支持阿爺反制措施,
打擊英國佬利用bno搞事!
邪不能勝正!😌

引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-21 09:57 AM 發表

中英聯合聲明,當年英國主動提出,BNO 只係一本旅遊證件。就係唔想香港人移居英國!今次又攞 BNO 出黎5+1,其實因為英國經濟唔好,再加上脫歐。計劃係吸收香港人啲資金,同吸納廉價勞工。
你又袋錢落班yc度

移民搏下啦,短期的困難換來後代的安樂,為咗民主自由,為咗以後小朋友能夠做英國人,以後的後代就唔使成日擔心冇民主冇自由了,在英國安享人權自由了,如果留在香港,以後的後代成日都要示威,爭取民主自由爭取人權等,你話以後的小朋友幾咁辛苦幾咁痛苦呢?不管有野冇野郁下就話要去維園集會,又話要去維園靜坐,又話要示威路錢等等,大搞小搞以後的小朋友好似傻仔傻西咁,唔係維園就是遊行,點生活啊???走啦,搏一搏唔使世世代代去維園,去做傻仔傻西示威者,其實想下,呢D現象香港人真係好Q痛苦辛酸白痴,一會兒泛民叫去維園,一會兒天主教徒叫去遊行,一會兒支聯會又話要竹光集會,再一會兒學聯又話要靜坐,再一會兒又話要反對乜反對勿,又或者抗爭乜抗爭勿,又或者訴訟乜訴訟勿等等,你地話係咪要為後代想想,移民搏下,辛苦自己一代,以後大家都安享生活,比個機會後代安享太平

WEI200929
英國廉價勞動力需求強勁 不受英國勞工 醫療福保障 😱

天佑大陰 又有老襯送上門

英國佬講得對,5+1一路都存在,不過用BNO門檻比其他方法低很多,可以係讀書,畢業後有份工,5年後就可申請入籍,或者有公司請你去英國工作都得,當然申請唔一定成功,我有很多朋友都用呢個方法留咗係英國

引用:
原帖由 白雲2014 於 2021-1-31 10:26 發表

英國廉價勞動力需求強勁 不受英國勞工 醫療福保障 😱

天佑大陰 又有老襯送上門
做“公民”總比做“居民”好!

你的天國近了,
請黑狗,藍屍,小粉紅,五毛等趁早悔改,
更要趕快還債。
引用:
原帖由 洛高達人 於 2021-1-21 02:26 PM 發表

內地人攞到BNO先算,語言藝術,你識咩
內地人5+1洗9 BNO咩,貪BNO夠奴才?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]