• 瀏覽: 75,342
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 7
咁咪岩囉, 大陸人移民了陰國大陸一樣會被取消中國藉, 所以一視同仁

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-1-21 10:04 AM 發表

唔係個個有間大屋住,唔洗做,個個月有錢津貼咩?
係囉,澄清完反而更唔明。
蓮燈仔個個話持BNO入境英國
讀公立中,小學係唔洗交學費
咁即係真定假?
呃人帶錢去比英國佬洗?

回覆 引用 TOP

本來收開1萬蚊,現在收1蚊!權利都係一樣標準唔同啫!
依喲就係叫無法無天,去聯合國告佢白皮英啦!

回覆 引用 TOP

去到唔係有英國後生美少女僕人淫我用㗎咩

回覆 引用 TOP

三等海外公民,講特權

回覆 引用 TOP

好多大陸佬送啲細路去英國讀小學直上,又係為咗入籍

禁快落閘

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

大陸人可以衝出去

免責聲明:本人的內容及圖片並不打算向任何人提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之來源可靠.也不表示本人保證任何資料均屬完整.可靠.準確.具時效或適用

回覆 引用 TOP

還要BNO入籍者本港所有專業資格自動取消失效,任何中港公司不能直接或間接有任何往來!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-21 09:57 AM 發表

中英聯合聲明,當年英國主動提出,BNO 只係一本旅遊證件。就係唔想香港人移居英國!今次又攞 BNO 出黎5+1,其實因為英國經濟唔好,再加上脫歐。計劃係吸收香港人啲資金,同吸納廉價勞工。
單是資金了.
廉價勞工英國要幾多有幾多.
但因為佢地有最低工資所以平極有限.

無特權唔緊要,但同中國人樣5+1,佢地接受唔到喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bunkong 於 2021-1-21 11:14 AM 發表

好多大陸佬送啲細路去英國讀小學直上,又係為咗入籍
好多即係幾多?

以為揸BNO有咩「榮光」咁把砲
原來同中國護照待遇一樣

傻侵走咗, 好多嘢唔同咗

[hide]http://g.udn.com.tw/upfiles/B_M1/m100227459/PSN_PHOTO/656/f_10768656_1.JPG[/hide]

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]