• 瀏覽: 81,344
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 4
+23
字面佢又講明晒喇,無特權5+1到時冇咗喇!你果屎又信?正憨西

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-1-21 03:10 PM 發表

內文好似係講中國公民住滿5十1,一樣可申請,並非話中國公民有bno住滿5十1呀。
其實有沒BNO...全世界任何人要移民英國都係5+1....
BNO就好似減肥藥一樣, 你唔節食和唔運動, 都一樣減唔到肥 ! 而且減肥既主力其實係節食和運動 !

無人唔比佢地去英國, 
只是通知佢地返嚟不是香港人炸,🤭🤭可以再居住香港滿7年,拎返個HKID。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-21 03:40 PM 發表
黃絲一向自製特權,英國佬未領過野 
英國佬覺得冇面呀.
香港同美國既立法機構都試過比暴佬破壞, 全世界見報.
所以依家要引入暴佬

引用:
原帖由 davepoh 於 2021-1-21 04:01 PM 發表
好喇,咁萬一,五年後英國反口,而香港又吊銷國籍,咁點算?
可以返來香港,
居住滿七年,
拎返個香港身份證……lo

仆街啦英國政黨當年撤離香港 你班走狗有無英國國籍呀 只有比件BNO海外殖民棄子旅行證件 英國世世代代都是凹家橙 你on79以為舉家去住五年就去申請入籍 無啦你看肥彭的虛偽言辭就知英國是非常無信用的國渣
https://www.youtube.com/watch?v=fIqx7JgKhQY

曱甴去做難民有L特權

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-1-21 03:58 PM 發表

所以唔明點解而家班友過去做地盤送pizza做超市,會覺得五年之後英國會吸納佢呢啲低等勞工做移民囉。
如果第6年申請時,要入息審查,之前果5年在英國,要求有相關工作經驗 & 收入証明,佢哋已經死哂。

5+1
不過想香港人的資金流入英國5年,幫英國渡過經濟低潮後,再🦶人走。

叫黃絲情可以愖呀

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-21 03:34 PM 發表

可以先過去住同做野
做黑工?

引用:
原帖由 Man208 於 2021-1-21 04:52 PM 發表

如果第6年申請時,要入息審查,之前果5年在英國,要求有相關工作經驗 & 收入証明,佢哋已經死哂。
最最最最重要 唔係審查 最重要係 你要証明你對英國有咩貢獻 最後一年申請入籍時呢樣先最重要佢會問你

引用:
原帖由 Immrkit 於 2021-1-21 04:54 PM 發表

最最最最重要 唔係審查 最重要係 你要証明你對英國有咩貢獻 最後一年申請入籍時呢樣先最重要佢會問你
🤭🤭…咁就真係死梗喇!!

引用:
原帖由 Man208 於 2021-1-21 04:55 PM 發表

🤭🤭…咁就真係死梗喇!!
唔通養懶人呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]