• 瀏覽: 81,116
  • 回覆: 1,114
  • 追帖: 4
+23
引用:
原帖由 limax 於 2021-1-21 11:26 AM 發表

冇特權入籍 但有特權係英國留五年
你冇bno 邊有可能咁易比你留五年
留完五年又點,包你取到國籍?入吾到吾批又點?答下我啦!

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-21 03:34 PM 發表

可以先過去住同做野
你都戇居 關員可以拒絕你入境 唔係必然比你入境架傻仔 LOTR都可以禁止你短期內工作架 唔好以為萬能啦 不嬲用乜野護照都可以用5+1申請永居 但批唔批你就另不回事 知唔知呀 5年後 你申請永居時 最重要一樣野 你要證明你對英國有乜貢獻 慢慢諗啦 傻仔

引用:
原帖由 正人正貨 於 2021-1-21 03:40 PM 發表

呢D人 一定係香港打飛機姐

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-1-21 11:33 AM 發表

全中,呢點就係BNO最大嘅特色.
留完五年又點?go on

引用:
原帖由 正人正貨 於 2021-1-21 03:40 PM 發表

死返返香港...

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-21 11:36 AM 發表
不要危言聳聽
我聽手足講(己FC),只要有BNO,一去英國立即有身份,政府有獨立屋提供;而且保證每月收入不低於來英的平均收入,搵唔到工作英國政府會以褔利形式發放來英前收入保證,所以一定要帶稅單和糧單。
唯一的限制,係在港不可以擁有物業和工作職位,所以必須賣樓和辭職。
手足傳來的訊息,過到去,日日都好開心。

各位手足,唔好諗唔好拖,今天就賣樓辭職買機票,一個月後就可以過英式紳士的生活。
就甘咪執輸勒,過左奈何橋快走莫回頭,

引用:
原帖由 limax 於 2021-1-21 11:39 AM 發表

Bno 可以留5年 留夠後可以申請入英籍
特區護照只可留6個月 你唔可以拎佢留夠日子入英
包入到籍呀?

同我以前估嘅一樣
5年後同技術移民一樣會有入息要求先可以入籍

BNO着數位係唔使工作簽證
咁就唔使特定專業都可以搵到工
比較易符合要求

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2021-1-21 11:52 AM 發表
即係有無bno 都係一樣可以 5+1
有身家就得喇

引用:
原帖由 fn20172017 於 2021-1-21 11:58 AM 發表
on9, 我夠錢就直接投資移民啦, 仲要on99等五年再比你批?
on9, 我係專才就直接入移民啦, 仲要on99等五年再比你批?

BNO最大好處係比5年居留權你, 之後再要你跟番審查合資格先移到民, 並無任何特權?
ON9, 我符合資格就早5年前就入佐啦, 唔通留5年咩都唔做反而仲增值佐令我符合資格咩?
愈講愈覺得有D人真係on99
曱甴點吾明,不過一程自己呃九自己自我安慰。

引用:
原帖由 lmkandy 於 2021-1-21 10:01 AM 發表
冇特權?屌~~~對班on9 YC講呢d?
嗱,乜咁講。
YC有特權奶陰角㗎。

奶陰角人海鮮係YC特權。

引用:
原帖由 ac_cml 於 2021-1-21 11:59 AM 發表

軽蔑の意味で わざと林奠を書いた。

何か不満がある?
しな豚ともめ 
打日文代表乜呀,死倭寇!用谷歌番譯apps出俄文都得呀,扮蘿白頭

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-1-21 03:46 PM 發表
同我以前估嘅一樣

比較易符合要求
人地英國缺人缺錢,降低入籍要求,推出一個5+1比BNO ....去移民!!

覺得無問題未ok..

移民不是包生仔...

97前移民個班,撈唔掂未回流...

不過大陸改例封了回流度門!!

冇雙重國籍...

英國佬把戲,只要你們手上錢,6年後用到7788,回返來,是叫你們投資用錢,
移民福利不要在英國取,英國佬心聲!
中國香港都說一聲,走得出去國民,己不是我們國民,6年後你們想回來,
有何作用,比騙徒騙曬財走福利回來香港取

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-1-21 03:46 PM 發表
同我以前估嘅一樣

比較易符合要求
所以唔明點解而家班友過去做地盤送pizza做超市,會覺得五年之後英國會吸納佢呢啲低等勞工做移民囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]