• 瀏覽: 6,750
  • 回覆: 108
【Now新聞台】科興新冠病毒疫苗在巴西第三期臨床試驗,數據顯示保護率只有50.38%。科興指,主要是因為研究對象是醫護人員,被病毒攻擊次數較多,降低保護力。

打邊隻你自己選擇啦曱甴報導日日批鬥的疫苗是最安全
想死就打輝瑞美國肺炎疫苗啦事實上外國注射輝瑞美肺疫苗後,
是不斷的死亡個案出來增加香蕉總統話你想死就去啦輝瑞

北京科興中維生物技術董事長尹衛東:「我們在巴西選擇的全部是醫護人員,醫護人員的對照組在我們的觀察期,他的發病密度是23%,但是同樣在巴西,如果不是醫護人員,同期發病密度只有4.98%。」
新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=421053

飯要一口一口食
最緊要係安全及有效

YC就打輝瑞,正常香港人就自己揀啦!

引用:
原帖由 1333333 於 2021-1-21 09:44 AM 發表
【Now新聞台】科興新冠病毒疫苗在巴西第三期臨床試驗,數據顯示保護率只有50.38%。科興指,主要是因為研究對象是醫護人員,被病毒攻擊次數較多,降低保護力。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/CN-VAC-200120-18.jpg

打邊隻你自己選擇啦曱甴 ...
其實呢一個理由係唔應該影響第三期臨床表現。
因為免疫力原則上係講緊身體唔怕隻病毒,
無論接觸100次、1000次、100......000次都唔會中招
而且,保護率係(1-(接種疫苗仍中招/未接種疫苗中招))

接觸頻率高無疑「接種疫苗仍中招」數字會大左,
但「未接種疫苗仍中招」的人數會更大。
總體數字唔應該大影響甚至應該「靚仔左」。

可能解釋就係佢原本的78%,
係將一啲有「接種病仍然中招」(即係接種左但無產生免疫力啦)的人剔除左,
呢一群接種疫苗暫由於事實上無免疫力,
所以受多幾次病毒攻擊,就有機會「淪陷」。

又或者,疫苗產生的免疫力唔強,
即係大陸疫苗係你身體訓練/培養出嚟嘅「兵」唔夠強,
咁畀人攻多次,實有一次「淪陷」。

我想知有邊個國家係無豁免輝瑞第三期報告而批准使用

哩頭話效果差,果頭咪又照樣買,身體最誠實。巴西個總統根本一開波已經係跟傻侵反緊中國搞政治化

即係測試唔夠全面?

引用:
原帖由 bbb_www 於 2021-1-21 10:09 AM 發表
哩頭話效果差,果頭咪又照樣買,身體最誠實
巴西根本無得選擇,
佢地廣人稀,相對落後,運輸/貯存mRNA能力不足,
所以只有用科興及牛津疫苗(無搞錯佢係腺病毒載體疫苗」

醫護日日面對病人病毒都有五成保護力又無人死無幫你整容,打科興似乎最穩陣

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-21 09:49 AM 發表

其實呢一個理由係唔應該影響第三期臨床表現。
因為免疫力原則上係講緊身體唔怕隻病毒,
無論接觸100次、1000次、100......000次都唔會中招
而且,保護率係(1-(接種疫苗仍中招/未接種疫苗中招))

總體數字唔應該大影響甚至應該「靚仔左」。

可能解釋就係佢原本的78%,
係將一啲有「接種病仍然中招」 ...
你其實明唔明D效率數據點計?你以為將D打左針既人刻意噴D病毒俾佢睇下有冇中招?

係將打疫苗同打安尉劑既人染疫人數比較!如要準,兩批人應同類!但巴西數係打疫苗係高危醫護,中招係比一般人高,所以得出效率數據一定低!

醫護都選擇科興新冠病毒疫苗

巴西呢頭話科興得5成效用, 果頭又大手入購科興疫苗. 咩解究呢

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-1-21 10:18 AM 發表

你其實明唔明D效率數據點計?你以為將D打左針既人刻意噴D病毒俾佢睇下有冇中招?

係將打疫苗同打安尉劑既人染疫人數比較!如要準,兩批人應同類!但巴西數係打疫苗係高危醫護,中招係比一般人高,所以得出效率數據一定低!
我文中已經寫左有效率大約點計,
由於打安慰劑同樣係醫護人員,
所以就形成一個雙盲比較,兩群人所面對的外在因素會eliminated.
即係「面對病毒頻密」呢個因素理論上唔應該有影響。

.......保護率係(1-(接種疫苗仍中招/未接種疫苗中招))

總體數字唔應該大影響甚至應該「靚仔左」。.........

不要一打即死

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2021-1-21 10:24 AM 發表
巴西呢頭話科興得5成效用, 果頭又大手入購科興疫苗. 咩解究呢
壓價

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]