• 瀏覽: 1,059
  • 回覆: 20
+3
美國總統拜登宣誓就職、正式成為美國總統後不足半小時,中國外交部隨即宣布,制裁剛卸任的美國前國務卿蓬佩奧。

中國外交部發言人指,過去幾年,美國一些反華政客出於一己政治私利和對華偏見仇恨,罔顧兩國人民利益,策劃及推動一系列瘋狂行徑,嚴重干涉中國內政,損害中國利益及傷害中國人民感情,亦嚴重破壞中美關係。中國政府捍衞國家主權安全發展利益的決心堅定不移。

肥奧一失業, 牠就立即被阿爺制裁了... 相信, 特柒普及其家族都好快被阿爺列入制裁名單中啊...

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210121/bkn-20210121010743929-0121_00822_001.html

附件

人渣蓬佩奧.jpg(34.24 KB)

無制裁埋特朗普咩

大快人心

引用:
原帖由 Bakadono 於 2021-1-21 01:25 AM 發表
無制裁埋特朗普咩
阿爺會慢慢逐級逐級同特柒普計數, 先制裁特柒普身邊的人, 然後就是商家企業, 跟住就是家人朋友, 最後就是特柒普了...

算好比面,等你落台先玩你

引用:
原帖由 Bakadono 於 21-1-2021 01:25 AM 發表
無制裁埋特朗普咩
==========
無制裁才好玩..
侵侵家人見其它商人都大舉進軍中國市場.
但系中國又沒有制裁侵侵,侵侵家人心大心細不知進不進軍中國市場..
而且侵侵公司在中國的銀行帳戶一直沒有取消...

點解要制裁建國同志?

引用:
原帖由 CS601P 於 2021-1-21 01:41 AM 發表

==========
無制裁才好玩..
但系中國又沒有制裁侵侵,侵侵家人心大心細不知進不進軍中國市場..
特柒普不會以真身去中國賺人仔啊... 牠會透過其他分身企業, 詐傻扮懵呃人仔, 佢個女同女婿一直都是這樣做啊...

引用:
原帖由 Bakadono 於 2021-1-21 01:25 AM 發表
無制裁埋特朗普咩
應該唔會,普普係自家人。😁😁😁😁😁

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-1-21 01:38 AM 發表
算好比面,等你落台先玩你
等佢無仇報 佢而家UP乜都無人理

引用:
原帖由 CS601P 於 2021-1-21 01:41 AM 發表

==========
無制裁才好玩..
唔制裁佢, 到時會唔會傳佢係👻

唔禁止用人民幣?

藍色五毛愛國L又可以打飛機啦!

唔比佢地淘寶

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-21 02:16 AM 發表
唔比佢地淘寶
唔俾蓬佩奧等用微信支付寶
唔俾蓬佩奧等用小米產品
唔俾蓬佩奧等食泡菜.......等等

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]