• 瀏覽: 55,142
  • 回覆: 556
  • 追帖: 3
+33
引用:
原帖由 seiya_po 於 2021-1-21 01:49 AM 發表
早已經有大量喺中國設廠嘅美國企業返去美國重新就業喇
現在問題也浮現出來,原來在外地建設供應鏈,也要依賴中國,而疫症突顯只有中國能持續保持生產,離開的企業會有生存困難

想力度強好容易 來個天朝"誅九族"式制裁, 即係同依條友有關的上中下和周圍的人全部禁止入或居留天朝國及邦區國家,禁止與天朝法人及公司等在實體及虛擬上有任何交往....etc.   今日開始 確立世界是我們天朝的playground思維和行動.  

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-20 10:02 AM 發表

香港同內地官員係終身制,制裁不過係出糧麻煩D
美國官員係旋轉門,落台後被中國制裁,無得去商界搵真銀

你知唔知有乜分別?
全錯,美國班官帶頭叫人吾好同中國做生意,支持打貿易戰

有來有往

我估中了!

附件

Screenshot_20210108_104533.jpg(70.91 KB)

肥狗奧列入黑名單

即係暗示叫拜登政府唔好搞屎棍? 唔係落台之後成家唔洗同大陸做生意?

引用:
原帖由 快樂榮 於 2021-1-21 01:21 AM 發表
美國總統拜登宣誓就職、正式成為美國總統後不足半小時,中國外交部隨即宣布,制裁剛卸任的美國前國務卿蓬佩奧。中國外交部發言人

中國政府對美國的反制裁好像隔靴搔癢,沒有實質作用,希望往後中國會對美國反制力量加強!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210121/bkn-20210121010743929-0121_00952_001.html
唔俾蓬佩奧等用微信支付寶
唔俾蓬佩奧等用小米產品
唔俾蓬佩奧等食中國泡菜
唔俾蓬佩奧等玩王者榮耀.....等等

引用:
原帖由 快樂榮 於 2021-1-21 01:21 AM 發表
美國總統拜登宣誓就職、正式成為美國總統後不足半小時,中國外交部隨即宣布,制裁剛卸任的美國前國務卿蓬佩奧。中國外交部發言人

中國政府對美國的反制裁好像隔靴搔癢,沒有實質作用,希望往後中國會對美國反制力量加強!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210121/bkn-20210121010743929-0121_00952_001.html
都唔係冇力ga
美國幾多公司入左大陸
如果大陸啲partner唔可以同呢班人做生意
應該唔少美企可以返去振興佢地本土經濟

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-1-21 02:17 AM 發表

特朗普攪到成個美國一鑊泡,直情係中國的好朋友,當然唔制裁佢喇
可能會收留埋佢

引用:
原帖由 6seven 於 2021-1-21 02:08 AM 發表

下任香港特首請傻侵, 阿爺請傻侵制老美, 打經濟戰.

橫掂香港爛到無得再爛.
入行會咁話啵

引用:
原帖由 laws168168 於 2021-1-21 01:38 AM 發表
川建國無份?會被爆露的
佢都快要坐監了。唔洗浪費精力制裁佢。

引用:
原帖由 快樂榮 於 2021-1-21 02:10 AM 發表

儍侵往後日子要面對大量訴訟,睇吓佢點死
流亡北韓,佢同金金friend啵

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2021-1-21 01:51 AM 發表

侵同志係自己人
可能頒個荷蘭水蓋俾佢

支持袓國,希望祖國派國安部門去美國逐一把他們拘捕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]