• 瀏覽: 29,190
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
五歲小朋友都唔仲未識清楚表達自己有乜唔舒服。真慘,希望佢來生會生活得好啲!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:17 AM 發表

昨日深水埗一名5歲姓潘的壽星仔猝死,死者的父母悲痛不已。今早(20日)潘媽媽接受《香港01》訪問指,昨日是細仔業仔的5歲生日,一家打算買蛋糕為

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428614847530274816274608.jpeg/eTpa5wZSQxpIhJwVUmO_jBnun3GNZWA_9om5NfaJuTU

哭至雙 ...
班醫護根本係有牌殺人犯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cooltea8118 於 2021-1-21 03:28 AM 發表

最慘係個小朋友、咁就去咗。連屋企人都唔好過。RIP
過唔到年堅慘,不過上吐下瀉都唔留院觀察?
係咪上吐下瀉一般都冇得留院?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:17 AM 發表

昨日深水埗一名5歲姓潘的壽星仔猝死,死者的父母悲痛不已。今早(20日)潘媽媽接受《香港01》訪問指,昨日是細仔業仔的5歲生日,一家打算買蛋糕為

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428614847530274816274608.jpeg/eTpa5wZSQxpIhJwVUmO_jBnun3GNZWA_9om5NfaJuTU

哭至雙 ...
好難怪醫生,急症室醫生開了藥,還是天天嘔,父母就應該再帶佢再睇多次的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:34 AM 發表

其實要住院檢查同吊鹽水
呢個環境,醫生都會認為吾好住院安全,我估計係家長以為嘔曬D菌就無事,又無補充水份,又話飲水太多,如果急症室醫生開了藥,吃了藥仍然繼續嘔無改善,家長就應該要留意,如多次嘔吐,就要補充水份,但吾可以一次飲太多,只可以一杯水,分多次飲,否則會飲幾多嘔幾多,身體就會缺水。

回覆 引用 TOP

恐怖

回覆 引用 TOP

唔滿意搬返去大陸睇人民醫院

RIP.

回覆 引用 TOP

RIP

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

人間悲劇

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

急症室一些醫生出名罷工、返工攪政治、用市民健康迫政府..

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-21 03:14 AM 發表

如果佢係大陸就好啦!聽講大陸醫療好好,一定唔駛死!
系大陸第一時間會驗血,睇下系病毒性感染還是細菌性感染,如果連繼屙嘔幾日,通常會判斷腸胃感染,會配沙星之類的藥,比較對症,唔同香港,開的退燒藥,只會要病人死撐,撐到好為止,

香港醫護真係令人無語👎👎👎
本人都試過腸胃炎入院,由晚上11時等到第二朝5時,由痛都等到唔痛,見醫生都係得果幾分鈡,然後開d止痛葯就俾打發走了

才不過五歲,匆匆一生。

回覆 引用 TOP

去睇政府醫生病多二錢重,佢地求其望你兩眼,問你兩句就開藥,完全唔會同你詳細檢查的,兩三分鐘就睇一個症,但你都要等幾個鐘先輪到你!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]