• 瀏覽: 29,206
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
最慘係個小朋友、咁就去咗。連屋企人都唔好過。RIP

熱賣及精選
黑醫護不學無術,醫人?

回覆 引用 TOP

RIP

回覆 引用 TOP

RIP

回覆 引用 TOP

一定要背後用邪術殺害小孩的美畜賠命!

回覆 引用 TOP

So sad ...  little kid, so much pain, holding candy .. and gone ..   

Seems like allergy?

RIP ..  Feel so bad for the family ...

At least, not too much pain for the kid ...  

回覆 引用 TOP

香港標準
衣L死人,
黃醫無事,
唔 L洗坐,
關人忍事。

dklmw,朴街衣生

回覆 引用 TOP

醫生,可否認真一點?😤😩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:17 AM 發表

昨日深水埗一名5歲姓潘的壽星仔猝死,死者的父母悲痛不已。今早(20日)潘媽媽接受《香港01》訪問指,昨日是細仔業仔的5歲生日,一家打算買蛋糕為

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428614847530274816274608.jpeg/eTpa5wZSQxpIhJwVUmO_jBnun3GNZWA_9om5NfaJuTU

哭至雙 ...
如果唔係因為疫情要檢測,小孩最好睇兒科醫生

回覆 引用 TOP

好多急症室係19醫生,我曾經見過啲實習生,尤其聯合醫院,真係容易死人。

回覆 引用 TOP

唉⋯⋯RIP

回覆 引用 TOP

上吐下瀉三日,仲係五歲,脫水同電解質失衡機率極高,病者家人好明顯不懂應對所以送回家是下策,留院吊點滴先係正路,這醫生個牌唔知點嚟

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:17 AM 發表

昨日深水埗一名5歲姓潘的壽星仔猝死,死者的父母悲痛不已。今早(20日)潘媽媽接受《香港01》訪問指,昨日是細仔業仔的5歲生日,一家打算買蛋糕為

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428614847530274816274608.jpeg/eTpa5wZSQxpIhJwVUmO_jBnun3GNZWA_9om5NfaJuTU

哭至雙 ...
我2020年12月腎石痛,入明愛,乜都check唔到,瞎搞幾粒鐘後趕出來,後來去法國醫院,即係安排搞掂,

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-1-21 12:42 AM 發表

作為醫生,請尊重下生命,人哋有病睇醫生,就幫人做過詳細啲檢查喇!
忙、唔夠人手唔係藉口,因為係你哋大力反對引入外地醫生嘅。
將自己之經濟利益置於別人生死之上,係好無良嘅!
黃醫歧視新移民,草草比藥,無heart

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-21 03:14 AM 發表

如果佢係大陸就好啦!聽講大陸醫療好好,一定唔駛死!
您咁講真係on 9

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]