• 瀏覽: 29,257
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:17 AM 發表

昨日深水埗一名5歲姓潘的壽星仔猝死,死者的父母悲痛不已。今早(20日)潘媽媽接受《香港01》訪問指,昨日是細仔業仔的5歲生日,一家打算買蛋糕為

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428614847530274816274608.jpeg/eTpa5wZSQxpIhJwVUmO_jBnun3GNZWA_9om5NfaJuTU

哭至雙 ...
所以生仔至少3個,比自己2個保障,冇錢另計

熱賣及精選
引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-21 01:05 AM 發表

正常應該會照過曬,抽下血驗下。住一晚觀察下先走得。。。
會死就係。
如果,當腸胃炎……。

件事仲未明朗化。
屋企死,等驗屍,再討公道。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-1-21 02:26 AM 發表

會死就係。
如果,當腸胃炎……。
可能看醫生。或者看年齡。當時都系肚O。。或者系我先看私家有份推薦信。會重視小小

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-21 02:27 AM 發表

可能看醫生。或者看年齡。當時都系肚O。。或者系我先看私家有份推薦信。會重視小小
師兄大命。
我試過診所,叫我注意水份流失,多休息。
醫生9成機械操作。
出事後,法律文書,說穿了,賠錢了事。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-1-21 02:34 AM 發表

師兄大命。
我試過診所,叫我注意水份流失,多休息。
醫生9成機械操作。
出事後,法律文書,說穿了,賠錢了事。
講真,有哩個新聞經驗,以後都要小心班醫生。一日唔好轉,再去急診

政府醫院的醫生,特別是年輕果d, 問佢地嘢都唔多識,有時亂9咁講,做得好求其,想快快送走你似的。如果自己覺得不安心,肯比多少少錢,寧願去私家好過,人地真是認真及詳細好多。

回覆 引用 TOP

人間悲劇 rip

回覆 引用 TOP

醫院好多玩玩下嘅人 古古惑惑 日日去代政府人工 想住加薪  好浪費資源 好剋薄市民.  中央要出手

常人醉心的理想   於我絕未欣賞,
常人愛的是俗色脂粉   卻非我心景仰.
引用:
原帖由 23337799 於 2021-1-21 02:21 AM 發表

所以生仔至少3個,比自己2個保障,冇錢另計
咁理想? 生幾多次才集齊3個仔?在香港生活,邊有咁多錢養咁多個小朋友,傳說養大一個都要500萬,我以前唔信,而加開始信,就算你有錢, 付出時間及精神,大把嘢煩。

回覆 引用 TOP

死醫畜做唔掂就開放醫療市場,引入國內專才啦!害死不知幾多人!

死黃💩黑醫護

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-21 02:35 AM 發表

講真,有哩個新聞經驗,以後都要小心班醫生。一日唔好轉,再去急診
係架。
其實,三十年前剛流行癌症,電視電影已經成日用醫生斷錯症做橋。
睇醫生唔好,再睇第二個醫生,係普通人唯一保命行為。

回覆 引用 TOP

賤格衰格香港醫管局 自我利益掛帥 不引入有資格醫務人員. 滅共濟會香港分會及賽馬會! 太多香港所謂醫生係這兩會會員 不知所謂 利益為上 反天朝反人民, 將人類分等 又自我感覺良好, 有違醫得. 一個小朋友的死 足夠滅香港共濟及馬會矣.

常人醉心的理想   於我絕未欣賞,
常人愛的是俗色脂粉   卻非我心景仰.

回覆 引用 TOP

如果佢係大陸就好啦!聽講大陸醫療好好,一定唔駛死!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]