• 瀏覽: 29,335
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 akh2907 於 2021-1-21 01:40 AM 發表

類似經驗,我個仔上年發燒到抽根又疴,叫白車留公立醫院住左兩晚,都係只開退燒藥比佢食,我發覺唔對路,我個仔不斷疴醫生冇理過佢,我即刻要求出院,馬上去私家,私家一陣就驗到中左沙門士菌,好快就醫好。
如果當日仲留係公立,一係脫水死,一係燒壞腦。
香港啲醫護成日好proud自己點樣點樣比大陸好,好條毛,如我冇錢的話,我個仔咪係醫院等死,最後我咪係要比更多錢去攞更好服務,比大陸好啲咩:s ...
邊間醫院開名啦

熱賣及精選
5歲上吐下瀉都唔收入院?攪燃錯呀?幾小時內可以脫水而死

整頓醫護霸權迫在眉睫.

引用:
原帖由 akh2907 於 2021-1-21 01:40 AM 發表

類似經驗,我個仔上年發燒到抽根又疴,叫白車留公立醫院住左兩晚,都係只開退燒藥比佢食,我發覺唔對路,我個仔不斷疴醫生冇理過佢,我即刻要求出院,馬上去私家,私家一陣就驗到中左沙門士菌,好快就醫好。
如果當日仲留係公立,一係脫水死,一係燒壞腦。
香港啲醫護成日好proud自己點樣點樣比大陸好,好條毛,如我冇錢的話,我個仔咪係醫院等死,最後我咪係要比更多錢去攞更好服務,比大陸好啲咩:s ...
我囝都試過,發燒入公立,話要入院,但九世都安排唔到床位,然後坐喺度俾幾個實習醫生輪流問症作紀錄交功課,我話細路發高燒,有冇退燒藥食住先,冇,有冇退熱貼敷住先,冇,自己去買,氣喘,會唔會聞住氣先,未安排到,咁我話出院去轉私家了,佢課要簽紙後果自負,真係頂你個肺,好彩未係窮到睇唔起私家,如果唔係真係要睇住囝囡受苦。東區、瑪麗都入過,一様咁衰!

其實係冰山一角,有報出黎就知死一個,冇報出黎都唔知有幾多班仆街害死。
班仆街只會日日自我麻醉…佢地死唔關我事…人手唔夠…日日甘多人病我點理得甘多之類藉口,唔好以為佢地會內疚

引用:
原帖由 ttkwan 於 2021-1-21 02:06 AM 發表

每日痊癒出院嘅有幾多個?
人命關天、一個都不能錯,咪講埋d廢話

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1
引用:
原帖由 cognacxo 於 2021-1-21 10:01 PM 發表

其實懷疑政府醫生特登咁做 等你地自掏錢去私家.
政府私家枱下合作; D剛畢業的自己就一邊袋政府人工 又噪加人工 夠時間年資就去私家做 話之市民死.  
浪費資源 有違醫得 無限自私.   
苦了那個小朋友和家人 苦了好多好多香港看不起私人醫院的人.   絕對不合國情 反人民 成了西方白人共濟在中國香港的白手套.   
一定要打倒醫管局 引入外邊醫護 把醫院人工降至合理水平.  :smile_34 ...
只係個別失當, 沒咁陰謀論

引用:
原帖由 無盡奔馳的烈車 於 2021-1-21 11:32 PM 發表

問題係私家睇完都三日,開啲咩藥俾佢可以起死回生,而唔係收入醫院詳細診治?
私家門診既醫生

私家醫院既門診醫生
唔同

多數只有後者才會立刻安排入院上病房。

引用:
原帖由 abbame 於 2021-1-22 08:02 AM 發表

私家門診既醫生

私家醫院既門診醫生
唔同

多數只有後者才會立刻安排入院上病房。
我意思係,響私家診所睇完醫生,三日都冇好轉,去到急症室,政府醫生可以開啲咩靈丹妙藥,令佢起死回生,唔使進一步檢驗?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-21 12:51 AM 發表

隻野好毒
接觸過毒果

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-21 02:00 AM 發表

係咪去左伊利沙伯醫院急症室,撞正周梓樂案出庭作供果位梁子恆醫生呀?
難怪 ...... RIP
一定係

引用:
原帖由 66infinity 於 2021-1-22 12:59 AM 發表

人命關天、一個都不能錯,咪講埋d廢話
唔係「人命攸關」咩?

COVID-19係新病毒於library都冇正解:有咩辦法唔錯啊?請教閣下。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
所有香港人都知, 公立醫院的賤種死乞醫,
成日醫死人, 極不專業, 一日到黑淨係識撳撚左佢地個臭西老母隻屎眼

無腦死豬西先睇爛果日報

還眼???
家下要你老母臭西填命呀, 仆街

無腦死豬西先睇爛果日報
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]