• 瀏覽: 29,333
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 理+誠 於 2021-1-21 12:42 AM 發表

作為醫生,請尊重下生命,人哋有病睇醫生,就幫人做過詳細啲檢查喇!
忙、唔夠人手唔係藉口,因為係你哋大力反對引入外地醫生嘅。
將自己之經濟利益置於別人生死之上,係好無良嘅!
師兄說的好!

熱賣及精選
引用:
原帖由 恩23 於 2021-1-21 06:55 AM 發表

急症室一些醫生出名罷工、返工攪政治、用市民健康迫政府..
治病只系黑衣護佢地既副職。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:17 AM 發表

昨日深水埗一名5歲姓潘的壽星仔猝死,死者的父母悲痛不已。今早(20日)潘媽媽接受《香港01》訪問指,昨日是細仔業仔的5歲生日,一家打算買蛋糕為

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428614847530274816274608.jpeg/eTpa5wZSQxpIhJwVUmO_jBnun3GNZWA_9om5NfaJuTU

哭至雙 ...
呢兩年(反修例開始)醫療真係變左好多
係求其好多
以前數據有小小差異,即時驗呢樣驗嗰樣
覆診期半年改3個月,話要追查原因
而家就樣樣話無事,入房門已見醫生印好下次覆診資料
話數據好好,一年後再覆診,唔夠兩分鐘出翻房門
有D科直情Close file 叫唔駛再覆診

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 12:24 AM 發表

呢單嘢真係睇到流眼淚
悲劇由2019六月黑暴加上美肺
冇乜新聞好野

大陸多數係第一驗血,再吊水最後開西藥

5歲就咁白白斷送生命,小朋友家人要為其取回公道

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-21 00:59 發表

最大不了咪停牌但仲可以緩刑
醫委會審案閒閒地拖你10年,等你心力交碎時先話投訴成立,出封警告信了事...

引用:
原帖由 200888 於 2021-1-21 10:51 AM 發表

醫院奇遇記:
我試過去醫院探病,有個護士無啦啦行埋嚟,唔係講病者病情,話題離唔開佢嫁咗俾嗰間醫院既醫生,嫁倒俾醫生好似好L威咁,我完全無理佢借視線當撞邪,佢足足講咗15分鐘講到無癮自己行開
幫老公拉客?

引用:
原帖由 sowina 於 2021-1-21 05:26 AM 發表

過唔到年堅慘,不過上吐下瀉都唔留院觀察?
係咪上吐下瀉一般都冇得留院?
唔驗血、就咁當係腸胃炎,最怕醫生斷錯症!第二日持續上吐下瀉就真係要留院觀察

小朋友R.I.P

可憐,願安息

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-21 02:00 AM 發表

係咪去左伊利沙伯醫院急症室,撞正周梓樂案出庭作供果位梁子恆醫生呀?
難怪 ...... RIP
Rip  

應該唔係呢個醫生醫個細路 因為呢個醫生係神醫 可以用傷推斷到咁多出來

hk 果d 醫生大多都是咁上下的料子!
唔係點會甘驚輸入外國及內地醫生丫! 佢地咁勁真係驚除時無得勞!

不知為甚麼近來不能用 "回復" ,"引用", "編輯" 等所有功能! 只能用快速"回復" 功能, 連出新post都不能。
如閣下用此功能回本人, 只能說很抱歉及實在不能回應回復你的問題! 繼續吹水吧!
引用:
原帖由 cooltea8118 於 2021-1-21 01:37 PM 發表

唔驗血、就咁當係腸胃炎,最怕醫生斷錯症!第二日持續上吐下瀉就真係要留院觀察
如果肯俾佢留院,結局可能不一樣。
希望家人振作,小朋友安息。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]