• 瀏覽: 33,954
  • 回覆: 206
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 iamsamuel 於 20-1-2021 08:54 PM 發表
12名有案在身的港人,涉嫌潛逃離境時被深圳警方截獲,10名成年人蛇日前在深圳鹽田法院被判囚7個月至3年,案發時兩名未成年人士已被遣返香港。而

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/f747dd3047997f68538301db9e3ed0fe/stheadline/inewsmedia/20210120/share_2021012019465115792.png
根本比人出賣製造新聞

又一個食人血饅頭嘅故事。

重要嘅事情講三次:
唔戇鳩就唔係曱甴!
唔戇鳩就唔係曱甴!!
唔戇鳩就唔係曱甴!!!
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-1-20 22:02 發表

疑點一,今次被捕人士當中有3人為中介人,專門四出「搵客」。報道引述知情人士透露,其中一名「識得吓」音樂的中介人,經常到署警外等「手足」保釋,又或去法庭旁聽「手足」提堂,目的是兜搭涉案人,游說轉聘他們的律師團隊,又稱可以協助申請「六一二基金」,代付律師費。
知情人士透露,有人轉介客人予律師後會有佣金收,得知有偷渡門路後,就「撈埋」偷渡中介。

知情人士說:「據知12個逃犯之中,有一個本身冇 ...
死左. 然後浮屍.. 跟住屈人殺人滅口. 黃絲都算毒啦.

咁計唔應該告偷渡.. 可能可以告企圖謀殺喎.

引用:
原帖由 shellshell 於 2021-1-20 09:21 PM 發表
不嬲最想黃絲變黃屍既就係黃思。
越睇越似🤔

其實黃律師想佢地死,特登呃鳩佢地出海賺偷度錢之後等佢地系公海死左無人知,點知比中國海警周到,黃律師今次真系(眼淚在心裏流)

引用:
原帖由 Capslock 於 2021-1-20 22:15 發表
根本就係要佢哋死。黑暴動亂咁耐,黑暴就係要見到有人死係政府之下。可惜無。831係人都知係假,唔呃得好耐。周梓樂無咗利用價值,黑暴一早就放棄咗佢。反而黑暴就剎人放火。
如果嚟十二個死咗,就可以做大佢。佢哋從中得益就更多。
似乎係. 咁睇要告企圖謀殺喎. 另外612 基金咁樣' dull'生意, 算唔算貪污?

佢身為劣師,口罩都唔識戴,笑咗!

“拿!隻船細細架冇咁陽,係咪好周到先?!”

“得架啦,揸船既野,你地咁醒目,唔洗牌啦!”

“冇事喎!記住開GG map,一路向東,天光就到!”

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-20 10:37 PM 發表

死左. 然後浮屍.. 跟住屈人殺人滅口. 黃絲都算毒啦.

咁計唔應該告偷渡.. 可能可以告企圖謀殺喎.
劣屍黃國桐劣同埋咩獨立音樂人霍朗齊謀財害命,極其陰毒 !
咁多案情細節,都係大陸公安查出來,那個少年在港審理應該盡其所知,篤灰班仆街人渣 !

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-1-20 22:46 發表

劣屍黃國桐劣同埋咩獨立音樂人霍朗齊謀財害命,極其陰毒 !
咁多案情細節,都係大陸公安查出來,那個少年在港審理應該盡其所知,篤灰班仆街人渣 !
其實佢地死唔去係命大. 印象中果幾日係有颱風. 再加上中國海水軍演, 佢選呢個日子去出海.

我坐過大大架既遊艇, 唔係颱風日子 , 係香港水淢都浪到傻.

咁既船仔直接去台灣? 安排果幾條友唔係想佢地死都幾難理解.

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-20 08:54 PM 發表
12名有案在身的港人,涉嫌潛逃離境時被深圳警方截獲,10名成年人蛇日前在深圳鹽田法院被判囚7個月至3年,案發時兩名未成年人士已被遣返香港。而

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/f747dd3047997f68538301db9e3ed0fe/stheadline/inewsmedia/20210120/share_2021012019465115792.png
黃人d錢易昆,當然會容易引起不法分子注意。

錢又收左, 本來佢地死左都無人知, 點知比大陸周到, 搞到自己一身蟻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]