• 瀏覽: 4,555
  • 回覆: 14
本主題由 motivation 於 2021-1-20 03:31 PM 移動
引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 02:32 PM 發表

巴西布坦坦生物醫學研究所(Butantan Institute)在上周二(1月12日)澄清科興新冠疫苗「總體有效率」(general efficacy)只得50.4%,與此前公布

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428563613691678720637418.jpeg/Dts6DVFohlhVxIY1tBwPp4ghfTBOcy0xEt91iRLfdYk ...
即係科興的50%先係apply 緊輝瑞95%時的標準,
而唔係之前大家認為巴西係apply緊一個比輝瑞更嚴謹的標準。

因為輝瑞的有效率係講「有武漢肺炎的其中一個徵狀」 + PCB呈陽性(大概係咁),
即係剔除左無徵狀,
但包括左無需入院者(例如:輕微喉嚨痛唔一定會入院)。

而科興78%就會連唔需要求入院者都剔除..........
巴西就加番無需入院者。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 02:55 PM 發表

我之前都講過,輝瑞嘅95%係同科興嘅50.4%比較。之前科興話78%根本就係搏大霧。
其實我之前都講過,講做滅活疫苗,邊個技術夠膽講成熟得過美國?

人哋193x年生產滅活疫苗時,大陸重有人飲緊符水醫病,

美國今次棄佢哋做得最熟的滅活疫苗唔用,唔好畀我睇死有陰謀論。

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-20 02:59 PM 發表

效率低
但卻爭住打

「共朝習武帝近平厲竹皇帝」接種左邊一隻疫苗?

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-20 03:04 PM 發表

CB仔呢?
我睇吓「共朝習武帝近平厲皇帝」打邊隻先。

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-1-20 03:09 PM 發表

笑話!一個連「大統領」都能禁言的利益體!有乜假數據做不出?黃屍快去打!不準問,只要信!打「輝瑞」得永生!再質問就「大統領」!後果自負!
係囉!
「大統領」點可以被禁言,
「大統領」應該係至高無上,凌駕一切規舉(法律都係規舉的一種),
所以係唔可以被禁言!

你估大陸有無人敢禁「共朝習武帝近平厲皇帝」言?
當然無啦!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 03:28 PM 發表

mRNA 疫苗有兩大好處:

1. 生産速度快

2. 病毒變種後,只要改少少嘢就仍然有效
總之就係效率快。

大家可以今次疫苗係大陸起步先,佢有病毒株先,人哋嘅病毒株都係大陸提供的。

但人地臨床三期數據出哂,
佢都未知係度做乜?

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-20 06:40 PM 發表

你係美國住過未?
應該算未住過!

因為最長都係逗留係果度3個幾月做野。

引用:
原帖由 10-車路士 於 2021-1-20 06:12 PM 發表

好多人連有效率係乜都未知。就喺度亂講。有效率即係閃避率。打左!避唔到。減了99%傷害!100%不會重症!喺邊隻。就係你哋唔鍾意嘅。科興。
減少傷害.......係而家呢個情況就未必足夠。

因為打左疫苗,保護力不足,中招,
就隨時係自己無事但會傳染人,即係變成隱形炸彈。

引用:
原帖由 guto116 於 2021-1-20 07:06 PM 發表

科興係全世界得巴西有試驗?其他國家90%以上又唔講?點都好,至少唔會面癱或死人,最多都係無效果。
over 90%,好似只有土耳其,
參與人數亦係最少。

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-21 10:41 AM 發表

但係我係美國讀書同做嘢十幾年,對你所講嘅,不敢茍同
可能你啱,
不過大家見到的係總統行政命令都會畀地方挑戰,
總統涉嫌犯法(水門事件」,總統要辭職避免被彈劾。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:10 AM 發表

不是至高無上的問題, 更不是無人敢禁的問題......
你忘了中共領導人趙紫陽曾出言損害國家利益, 而被軟禁一事了嗎?
川帝言論損害美國利益所以被禁言。
而習大大所有言論都有益於世界, 不會招禁。
你又搞錯了!

當年「共朝趙紫陽後廢帝」係因為揭露所有重要的事,
仍要得到「共朝鄧太宗小平煬皇帝」意見先可以實行。
(即係仍然垂簾聽政啦!)
先會畀「共朝鄧太宗小平煬皇帝」廢黜。

美國大統領係畀民間機構禁言,
同大陸有雲泥之別。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:28 AM 發表

香港電台和毒傳媒也曾禁習大大所有言論, 更會大力抺黑。還不能滿足你嗎?
係咩?

邊度公布左?定係你「估」佢哋禁左「共朝習武宗近平厲皇帝」言?

人哋社會真係對所有使用講明封佢帳戶。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:37 AM 發表

傷港電台禁播習大大訪港, 控告無線抽起鏗鏘集, 要無線聽命於它禁播習大大發言, 咁大件事你竟然=唔知道?
大佬,你好似倒轉黎講喎!
係因為無線禁播鏗鏘集,港台先告人。

大佬?鏗鏘集播全日架!
遲少少播「共朝習武宗近平皇帝」御駕唔得架!?
就算你當係直播「共朝習武宗近平皇帝」御駕!
之後可以節目調動播番鏗鏘集,
但無線無咁做。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:57 AM 發表

你先掉轉來講
英女王訪港全港媒體全程直播, 為何習大大訪港要讓路俾一個會重播又重播節目?
再者, 黑媒專門抺黑習大大的講話, 從不直播他的講話, 是簡接禁言的技倆
你係唔係劇本唔夠?定有閱讀障礙?

我講左。

但無線無咁做。

(簡單啲講,港台係告緊無線無理禁播佢。)

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 12:07 PM 發表

無線係私營電視台, 要撥黃金時段調走賺錢的節目, 去播蝕本的鏗鏘集?
講得通嗎?
咁無線唔好答應人囉!答應咗又禁人言?

此外,你係咪閱讀障礙,定選擇性失明?

但無線無咁做。

(簡單啲講,港台係告緊無線無理禁播佢。)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]