• 瀏覽: 5,374
  • 回覆: 73
+11
引用:
原帖由 不切實際 於 2021-1-20 03:47 PM 發表
打科興最差情況 :冇效
打輝X 最差情況 : 瓜
打科興所謂冇效 只係會中新冠 但就唔洗入院插喉同入icu

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-20 06:38 PM 發表

我睇嚟睇去唔理解科興有咩問題喎,佢coverage 係少啲但係係重症係100%,對於第三國家控制疫情已經大有幫助
簡單d講 打左科興 中新冠病情都只係普通感冒咁
打輝瑞 有機會死 中新冠有機會入icu

美國肺炎~禍害全球。美國走狗~汪汪汪

既然樓主咁有學識。請解釋一下20萬年前的生物大爆發。病毒細菌人類如何演化。有冇進化論。如果有。為何只得人類領跑。為何我們只得廿三對染色體。幾乎大部分都係冇用。畀其他動物少一對。人類是不是能量轉化的產物。

根據巴西呢個標準去計算疫苗功效,美國既疫苗只有29%,奇怪係世衞竟然冇一個專業既疫苗標準

引用:
原帖由 nnes 於 2021-1-20 11:08 PM 發表
玩數字而已,100%, 78% or 50%, 最後看政治立場。This is statistics, 用同一呎,pfizer只有29%
「用同一呎,pfizer只有29%」

Fake News!

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2021-1-21 07:53 AM 發表
根據巴西呢個標準去計算疫苗功效,美國既疫苗只有29%,奇怪係世衞竟然冇一個專業既疫苗標準
Fake News!!! 根據同一標準,輝瑞係95%!

以正視聽!

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2021-1-21 07:53 AM 發表
唔好喺不同嘅帖重覆你呢個 fake news 喇,幫唔到科興㗎!

用同一標準輝瑞係95%。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 03:28 PM 發表

mRNA 疫苗有兩大好處:

1. 生産速度快

2. 病毒變種後,只要改少少嘢就仍然有效
玩變種咩? 洗唔洗咁搏, 去搞基因改造?
如果係唔諗住生仔既人可以自己考慮, 我就唔搏.

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-20 06:44 PM 發表

應該算未住過!

因為最長都係逗留係果度3個幾月做野。
但係我係美國讀書同做嘢十幾年,對你所講嘅,不敢茍同

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-21 10:41 AM 發表

但係我係美國讀書同做嘢十幾年,對你所講嘅,不敢茍同
可能你啱,
不過大家見到的係總統行政命令都會畀地方挑戰,
總統涉嫌犯法(水門事件」,總統要辭職避免被彈劾。

都是睇定啲先

西方醫學專家會對中國疫苗信心打discount

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]