• 瀏覽: 5,381
  • 回覆: 73
+11
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-20 03:16 PM 發表

係囉!
「大統領」點可以被禁言,
「大統領」應該係至高無上,凌駕一切規舉(法律都係規舉的一種),
所以係唔可以被禁言!

你估大陸有無人敢禁「共朝習武帝近平厲皇帝」言?
當然無啦!
不是至高無上的問題, 更不是無人敢禁的問題......
你忘了中共領導人趙紫陽曾出言損害國家利益, 而被軟禁一事了嗎?
川帝言論損害美國利益所以被禁言。
而習大大所有言論都有益於世界, 不會招禁。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:10 AM 發表

你忘了中共領導人趙紫陽曾出言損害國家利益, 而被軟禁一事了嗎?
趙紫陽?只證明如果你手中冇軍權,就唔係最高領導人囉?點同當今「大統領」比呀?

中共最高領導人係軍委會主席,你連咁嘅識見都冇?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-22 11:18 AM 發表

趙紫陽?只證明如果你手中冇軍權,就唔係最高領導人囉?點同當今「大統領」比呀?

中共最高領導人係軍委會主席,你連咁嘅識見都冇?
你又有多少見識?
大話總統臨走都繼續講大話, 當然要被禁言。
習大大言行有益世界, 你看不到?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:10 AM 發表

你又搞錯了!

當年「共朝趙紫陽後廢帝」係因為揭露所有重要的事,
仍要得到「共朝鄧太宗小平煬皇帝」意見先可以實行。
(即係仍然垂簾聽政啦!)
先會畀「共朝鄧太宗小平煬皇帝」廢黜。

美國大統領係畀民間機構禁言,
同大陸有雲泥之別。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-22 11:23 AM 發表

你又搞錯了!

當年「共朝趙紫陽後廢帝」係因為揭露所有重要的事,
仍要得到「共朝鄧太宗小平煬皇帝」意見先可以實行。
(即係仍然垂簾聽政啦!)
先會畀「共朝鄧太宗小平煬皇帝」廢黜。

美國大統領係畀民間機構禁言,
同大陸有雲泥之別。
香港電台和毒傳媒也曾禁習大大所有言論, 更會大力抺黑。還不能滿足你嗎?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:28 AM 發表

香港電台和毒傳媒也曾禁習大大所有言論, 更會大力抺黑。還不能滿足你嗎?
係咩?

邊度公布左?定係你「估」佢哋禁左「共朝習武宗近平厲皇帝」言?

人哋社會真係對所有使用講明封佢帳戶。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-22 11:34 AM 發表

係咩?

邊度公布左?定係你「估」佢哋禁左「共朝習武宗近平厲皇帝」言?

人哋社會真係對所有使用講明封佢帳戶。
傷港電台禁播習大大訪港, 控告無線抽起鏗鏘集, 要無線聽命於它禁播習大大發言, 咁大件事你竟然=唔知道?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:37 AM 發表

傷港電台禁播習大大訪港, 控告無線抽起鏗鏘集, 要無線聽命於它禁播習大大發言, 咁大件事你竟然=唔知道?
大佬,你好似倒轉黎講喎!
係因為無線禁播鏗鏘集,港台先告人。

大佬?鏗鏘集播全日架!
遲少少播「共朝習武宗近平皇帝」御駕唔得架!?
就算你當係直播「共朝習武宗近平皇帝」御駕!
之後可以節目調動播番鏗鏘集,
但無線無咁做。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-22 11:52 AM 發表

大佬,你好似倒轉黎講喎!
係因為無線禁播鏗鏘集,港台先告人。

大佬?鏗鏘集播全日架!
遲少少播「共朝習武宗近平皇帝」御駕唔得架!?
但無線無咁做。
你先掉轉來講
英女王訪港全港媒體全程直播, 為何習大大訪港要讓路俾一個會重播又重播節目?
再者, 黑媒專門抺黑習大大的講話, 從不直播他的講話, 是簡接禁言的技倆

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:57 AM 發表

你先掉轉來講
英女王訪港全港媒體全程直播, 為何習大大訪港要讓路俾一個會重播又重播節目?
再者, 黑媒專門抺黑習大大的講話, 從不直播他的講話, 是簡接禁言的技倆
你係唔係劇本唔夠?定有閱讀障礙?

我講左。

但無線無咁做。

(簡單啲講,港台係告緊無線無理禁播佢。)

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-22 12:01 PM 發表

你係唔係劇本唔夠?定有閱讀障礙?

我講左。

但無線無咁做。

無線係私營電視台, 要撥黃金時段調走賺錢的節目, 去播蝕本的鏗鏘集?
講得通嗎?

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 12:07 PM 發表

無線係私營電視台, 要撥黃金時段調走賺錢的節目, 去播蝕本的鏗鏘集?
講得通嗎?
咁無線唔好答應人囉!答應咗又禁人言?

此外,你係咪閱讀障礙,定選擇性失明?

但無線無咁做。

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-1-22 11:28 AM 發表

「香港電台和毒傳媒也曾禁習大大所有言論」

笑鳩死!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-22 12:16 PM 發表

「香港電台和毒傳媒也曾禁習大大所有言論」

笑鳩死!
傷港電台又確係笑鳩死你嘅
要無線的廣告客戶花錢在黃金時段播它搬弄是非的鏗鏘集, 結果被無線取消借線給它播毒的機會

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]