• 瀏覽: 5,382
  • 回覆: 73
+11
打科興最差情況 :冇效
打輝X 最差情況 : 瓜

引用:
原帖由 slk2xx 於 2021-1-20 03:40 PM 發表
我覺得新冠病毒呢啲嘢同電腦病毒差唔多
如果電腦病毒變種都要落個patch先有用啦

而家新冠病毒變咗種完全冇人提過測試而家疫苗可唔以抵抗變種新冠病毒
應該做緊㗎喇。一個科學測試話咁快就有結果咩。

就以輝瑞為例,如果發現打咗疫苗嘅中招都係變種病毒引起,咪會懷疑已經失效囉。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 02:55 PM 發表

我之前都講過,輝瑞嘅95%係同科興嘅50.4%比較。之前科興話78%根本就係搏大霧。
都係信科興

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 03:28 PM 發表

mRNA 疫苗有兩大好處:

1. 生産速度快

2. 病毒變種後,只要改少少嘢就仍然有效
3.死得人多

十年廿年三十年,四十年後出現問題咁點呢 ,攞國家去賭博。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 03:28 PM 發表

mRNA 疫苗有兩大好處:

1. 生産速度快

2. 病毒變種後,只要改少少嘢就仍然有效
如果十年二十年三十年四十年後出現問題咁點,呢鋪就賭得大大咯。

引用:
原帖由 隔夜中心的核心 於 2021-1-20 05:52 PM 發表

如果十年二十年三十年四十年後出現問題咁點,呢鋪就賭得大大咯。
吓?咁點解仲有人敢做 Lasik 呢? 據講醫學上,冇50年經驗都講唔埋有乜後遺症喎。

好多人連有效率係乜都未知。就喺度亂講。有效率即係閃避率。打左!避唔到。減了99%傷害!100%不會重症!喺邊隻。就係你哋唔鍾意嘅。科興。

引用:
原帖由 10-車路士 於 2021-1-20 06:12 PM 發表
好多人連有效率係乜都未知。就喺度亂講。有效率即係閃避率。打左!避唔到。減了99%傷害!100%不會重症!喺邊隻。就係你哋唔鍾意嘅。科興。
佢哋會因為政治立場選擇性無視呢啲資訊

遮遮掩掩偷 蕃薯呀

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 02:32 PM 發表
巴西布坦坦生物醫學研究所(Butantan Institute)在上周二(1月12日)澄清科興新冠疫苗「總體有效率」(general efficacy)只得50.4%,與此前公布

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210120/428563613691678720637418.jpeg/Dts6DVFohlhVxIY1tBwPp4ghfTBOcy0xEt91iRLfdYk ...
我睇嚟睇去唔理解科興有咩問題喎,佢coverage 係少啲但係係重症係100%,對於第三國家控制疫情已經大有幫助

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-20 03:16 PM 發表

係囉!
「大統領」點可以被禁言,
「大統領」應該係至高無上,凌駕一切規舉(法律都係規舉的一種),
所以係唔可以被禁言!

你估大陸有無人敢禁「共朝習武帝近平厲皇帝」言?
當然無啦!
你係美國住過未?

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-20 06:38 PM 發表

我睇嚟睇去唔理解科興有咩問題喎,佢coverage 係少啲但係係重症係100%,對於第三國家控制疫情已經大有幫助
已經講咗呢個所謂100%,樣本太細,即使打安慰劑組別都係得7宗。統計學上證實唔到。

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-1-20 06:40 PM 發表

你係美國住過未?
應該算未住過!

因為最長都係逗留係果度3個幾月做野。

科興100%防重症,肺炎變咗輕微感冒,又唔死人。
挪威已經有29條人命因打輝瑞而死,以色列有13人打完面癱。未防肺炎先送臉癱或送你上天堂。邊個好,正常人都識念。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]