• 瀏覽: 14,968
  • 回覆: 180
+14
講緊喺全新病毒,用幾日來證實有乜唔妥?西方國家爆發時就算有晒資料,d應對咪仲懶懶閒

1月果陣中國封城歐美仲食緊花生話只是流感唔驚,唔洗帶口罩

引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-1-20 01:16 PM 發表
新型肺炎 (COVID-19) 全球疫情持續一年,世界衛生組織 (WHO) 在去年成立的獨立小組,經過長達數月的調查後,公布調查結果指中國去年1月可採取更快的行動,及實施更強而有力的公共衛生措施來避免災難,但令人遺憾的是「中國大規模的疫情隱瞞,助長新型肺炎蔓延全球」。 世衞的194個成員國,在去年5月19日的世界衛生大會 (WHA) 中通過成立大流行防範和應對獨立小組 (IPPR),為世衞應對疫情 ...
🤔跟本全世界要學中國咁,
分感染數字為2類,
1類有病徵是基本野,
另1類冇病徵的是高級野。

根本好多國家都唔找隱形患者,
有症狀才查?

香港就是咁,才天天50單。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-20 01:25 PM 發表
不意外
因為已經有立場
唔通話中國做得好咩
全世界都睇得到
中國已經快速控制疫情 開始復甦
民主國家仲係日日破萬咁增加確診
之前唔係仲讚緊中國咩?

引用:
原帖由 lostboyz 於 2021-1-20 02:23 PM 發表

之前唔係仲讚緊中國咩?
呢份報告係"獨立"小組去做既
講左乜 自己參詳下

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-1-20 01:49 PM 發表

呢個係事實,你見大陸今日要講兩個數字,一個係確診,一個係無症狀感染,你就知佢玩數字啦。全世界邊有人咁報數?
我都覺,等人覺得好少case

引用:
原帖由 足智彩過關大師 於 2021-1-20 02:08 PM 發表
死武肺國,之前一開始仲倒數先封城
d仆街蝗蟲放毒放到周街都係
黃畜唔識講人話冇人話你啞

無啦無啦

黃屍又可以張呢單新聞是啲黃網日日洗版

意大利米蘭國際研究隊發現一位女士於2019年9月皮膚組織含有Covid-19 病毒,世衛點解唔查吓?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-20 01:41 PM 發表

據IPPR報告指出,中國地方和國家衛生部門原本可以在1月更有力地實施公共衛生措施;而另一份IHR報告則提到世衛2020年1月1日要求中國核實關於武漢不明肺炎的報導,直至2020年1月3日才收到中國答覆。

1個新野2日都慢
英國變左種隔幾個月先講叫咩
x2

唔係幫中國講說話,而係兩日覆電郵都算慢?仲要係外國大公司(世衛)既電郵,點都要俾老闆睇,老闆決定點寫之後再要幫老闆起稿,再執下d字眼,然後先覆啦,正常丫

引用:
原帖由 足智彩過關大師 於 2021-1-20 02:08 PM 發表
死武肺國,之前一開始仲倒數先封城
d仆街蝗蟲放毒放到周街都係
收皮啦白痴仔

1月1日問,1月3日回覆所以唔夠快?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]