• 瀏覽: 14,969
  • 回覆: 180
+14
引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-1-20 01:16 PM 發表
新型肺炎 (COVID-19) 全球疫情持續一年,世界衛生組織 (WHO) 在去年成立的獨立小組,經過長達數月的調查後,公布調查結果指中國去年1月可採取更快的行動,及實施更強而有力的公共衛生措施來避免災難,但令人遺憾的是「中國大規模的疫情隱瞞,助長新型肺炎蔓延全球」。 世衞的194個成員國,在去年5月19日的世界衛生大會 (WHA) 中通過成立大流行防範和應對獨立小組 (IPPR),為世衞應對疫情 ...
https://news.ifeng.com/c/83A8xjvffbP
叫美國佬解釋下

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-20 01:41 PM 發表

據IPPR報告指出,中國地方和國家衛生部門原本可以在1月更有力地實施公共衛生措施;而另一份IHR報告則提到世衛2020年1月1日要求中國核實關於武漢不明肺炎的報導,直至2020年1月3日才收到中國答覆。

1個新野2日都慢
英國變左種隔幾個月先講叫咩
英國一早知變種, 佢即時通知入口商大量囤積日用品, 等收到貨物後先公報變種

引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-1-20 01:16 PM 發表
新型肺炎 (COVID-19) 全球疫情持續一年,世界衛生組織 (WHO) 在去年成立的獨立小組,經過長達數月的調查後,公布調查結果指中國去年1月可採取更快的行動,及實施更強而有力的公共衛生措施來避免災難,但令人遺憾的是「中國大規模的疫情隱瞞,助長新型肺炎蔓延全球」。 世衞的194個成員國,在去年5月19日的世界衛生大會 (WHA) 中通過成立大流行防範和應對獨立小組 (IPPR),為世衞應對疫情 ...
咁係邊條粉皮帶病毒去中國呀,美軍呀,仲唔去查美國?

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-1-20 01:43 PM 發表

而家呢個獨立小組避重就輕, 唔提呢D架啦.
佢唔會用"有做"同"無做"黎判定
只要死話你唔夠快(快唔快呢個點係無任何參照物)
1日內做10樣野都可以話你慢
所以我之前都講
而家班人係開上帝視角去出報告
唔該而家話俾我知 下期六合彩開邊幾個號碼

中國在發現疫情後一個月內應對是否算隱瞞, 可以討論.
歐美在一年後仍未能控制疫情,  輸出疫情, 為何又隻字不提 

Mola

引用:
呢個係事實,你見大陸今日要講兩個數字,一個係確診,一個係無症狀感染,你就知佢玩數字啦。全世界邊有人咁報數?

大6應該勇於承認台灣區域大規模隱瞞 助長疫情蔓延全球

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-20 01:25 PM 發表
不意外
因為已經有立場
唔通話中國做得好咩
全世界都睇得到
中國已經快速控制疫情 開始復甦
民主國家仲係日日破萬咁增加確診
唔通意大利好?

引用:
我想佢調查埋2019年11月之前其他國家,例如尾國,意大利有冇隱暪

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-1-20 01:49 PM 發表

呢個係事實,你見大陸今日要講兩個數字,一個係確診,一個係無症狀感染,你就知佢玩數字啦。全世界邊有人咁報數?
傻侵話係普通流感碎料黎, 好快消失口罩使能咩, 又點計

中國在病毒初期不了解難免會走點彎路,後來不就立即控制了嗎!問題是民主國家在看到武漢封城的嚴重性下還讓病毒擴散成千萬人嗎?誰之錯

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-1-20 01:49 PM 發表

尾國話流感添

引用:
無錯,可以快到1日內立即知道係咩病毒,第二日封城。

武漢係1月23日封城,總共76天,當其時,世衛仲未話係重大事件!

引用:
世衛無用,建議中國都退出世衛。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]