• 瀏覽: 20,355
  • 回覆: 309
  • 追帖: 1
能力有限搵番高永文醫生做一定好很多

引用:
原帖由 BALLSON 於 2021-1-20 11:55 AM 發表
你要諗下高醫生做得好地地局長,但係佢點解唔做?

引用:
原帖由 ifung5 於 2021-1-20 12:04 PM 發表

你要諗下高醫生做得好地地局長,但係佢點解唔做?
柒婆問題

引用:
原帖由 BALLSON 於 2021-1-20 12:05 PM 發表

柒婆問題
所以我話佢哋不需要管理人員,而要一個看更員,你叫看更員可以做D乜嘢?不能完全怪責陳

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-20 10:39 AM 發表
新冠肺炎肆虐本港近一年,惟港府負責領軍抗疫的食物及衞生局局長陳肇始表現屢受批評,推出的抗疫政策連番出錯,更被外界冠以「錄音機」的稱號,以「背書」方式講述疫情的最新情況,惟訂購疫苗反應緩慢,談及安全責任問題上又反口覆舌,處理確診者的檢疫工作亦慢三拍,令港人飽受煎熬;曾任註冊護士及護理學教授的她,就連口罩都「反轉戴」,淪為大笑話,近期要求她問責落台之聲此起彼落,早前更傳政界要求中央撤換陳肇始。

-- ...
弱弱
無能

好撚憎呢個8婆

必須換咗呢條婆娘

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-20 10:39 AM 發表
新冠肺炎肆虐本港近一年,惟港府負責領軍抗疫的食物及衞生局局長陳肇始表現屢受批評,推出的抗疫政策連番出錯,更被外界冠以「錄音機」的稱號,以「背書」方式講述疫情的最新情況,惟訂購疫苗反應緩慢,談及安全責任問題上又反口覆舌,處理確診者的檢疫工作亦慢三拍,令港人飽受煎熬;曾任註冊護士及護理學教授的她,就連口罩都「反轉戴」,淪為大笑話,近期要求她問責落台之聲此起彼落,早前更傳政界要求中央撤換陳肇始。

-- ...
反了,反了!!試圖推翻政府問責官員,係咪犯法?

話時話,我應該已經鬧咗政府班廢官兩年有多,開始有藍人頂唔順了

應該搵 蔡英文 做 丫嘛,睇下台灣 抗疫幾咁有效率呀,台灣民眾一星期都只分得兩個口罩用,咁都唔係好多人染疫,就知道 蔡英文 幾叻幾有本事呀!仲有呀,台灣到依家連疫苗都唔使訂購,同香港真係冇得比呀!

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-1-20 12:44 PM 發表

反了,反了!!試圖推翻政府問責官員,係咪犯法?

話時話,我應該已經鬧咗政府班廢官兩年有多,開始有藍人頂唔順了
不嬲藍人建制都有鬧政府...

不過唔係黃人果d係又鬧唔係又鬧...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-20 12:49 PM 發表

不嬲藍人建制都有鬧政府...

不過唔係黃人果d係又鬧唔係又鬧...
有鬼鬧,係近排林奠開始失勢先鬧⋯⋯ 一早2019年修例做得咁差就應該鬧啦,竉壞咗

希望特9當笑恥是手足。 齊上齊落大家開心。

最憎7婆「婦人之仁」!!!成日扮好人!!!

提早落場.....

引用:
原帖由 BALLSON 於 2021-1-20 11:55 AM 發表
個人認為 就算搵高永文掛帥 情況都唔會好幾多
而家個問題係林鄭政府無膊頭 無承擔
政策一有人反對就縮
好似之前中央派人黎香港
本來係想做全民檢測
但搞下搞下 就變左做自願檢測
難為之前林鄭仲死lur 要內地降低通關要求
好彩中央無俾林鄭呢條八婆fake到
否則 內地真係多得你條八婆唔少
好喇 兜兜轉轉 而家都係要行隔離強檢呢條路
早知如此 何必當初