• 瀏覽: 22,851
  • 回覆: 449
  • 追帖: 1
+9
三種力度去搬石頭砸自己的腳?

一攪,原本唔諗住走嘅都即刻走夾唔抖!

鷹腳佬真心係毒,5+1之後沒有實力的港人便被掃走!那中國如果取消了其國藉便成難民?便會怨恨中國咁對佢! 如果比佢保留身份便更大件事,就係比鷹腳佬榨乾榨淨後便說佢不合資格踢佢回港,香江政府又要被接受一班異類(不想做中國人但又做不成外國人)。2者取其最低傷害都是取消中國和香港戶藉比較好!因為佢比鷹腳佬遺棄後都不會當自己是中國人! 把責任還比始作俑者的西人吧!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-20 12:11 PM 發表
三種力度去搬石頭砸自己的腳?

一攪,原本唔諗住走嘅都即刻走夾唔抖!
食緊花生...😋

引用:
原帖由 timmm 於 2021-1-20 12:06 PM 發表

屋企有本出世時申請既BNO,不過由細到大既無更新,咁算唔算持有
算! 所以我建議政府向所有1997年7月1日以前係中國香港出生的中國香港居民派發退英籍申請表, 要求限期前填好並交回政府, 由政府統一轉交英國處理, 拒絕填表者應定為違反國安法, 咁以後就再無BNO或英藉香港人!

利用BNO成功移民即取消香港居留權,這個最好,又唔會造成大影響,即,香港不承認雙重國籍

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-1-20 11:10 AM 發表

班偽港人保留香港身份証遇難就返香港避難拎福利同揾錢……平時就擺出一副高人一等身份去點評香港
死黃絲在一些國家遇上大災難或政治動亂就賤鳩格去揾中國大使館求助。

引用:
原帖由 timmm 於 2021-1-20 12:06 PM 發表

屋企有本出世時申請既BNO,不過由細到大既無更新,咁算唔算持有
我都係父母帶我去申請過 但之後冇續領過
旅行都係用特區護照
咁樣應該唔算持有掛

攪清楚老習D近親居留權問題先啦...  洗5洗DQ中國國籍?

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-1-20 12:10 發表

係香港/大陸,你有咩政治/權力???

4等賤民都不如...

唔好再如5毛般,自欺欺人...
玩野咩. 上年"泛民" 米係想奪權咯. 咩 "港毒" 論, 呢D 就係完全係玩到政治/權力呢D 位呀.

你地老闆黎生都知"權" 重要過"錢", 所以佢先係背後 "秘捐" 比泛民. 中美貿易戰, 中澳貿易戰 都係同權力有關, 唔係錢呢個層次呀.. 好心你思考多D. 唔好又咩5毛6毛啦.

你如果咁都意識唔到, 仲講"錢" 最重要的話就太過太過天真啦.

引用:
原帖由 323236281 於 2021-1-20 12:13 PM 發表

算! 所以我建議政府向所有1997年7月1日以前係中國香港出生的中國香港居民派發退英籍申請表, 要求限期前填好並交回政府, 由政府統一轉交英國處理, 拒絕填表者應定為違反國安法, 咁以後就再無BNO或英藉香港人!
呢個提議幾好,方便

反正去旅行用特區護照,有事可以搵中國大使館幫手

中央政府應該不動聲色,等啲黃人過曬英國五年之後,即時取消曬所有揸BNO去英國居留權,順便取消埋佢哋中國香港嘅身份證同埋居留權!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-20 12:15 PM 發表

玩野咩. 上年"泛民" 米係想奪權咯. 咩 "港毒" 論, 呢D 就係完全係玩到政治/權力呢D 位呀.

你地老闆黎生都知"權" 重要過"錢", 所以佢先係背後 "秘捐" 比泛民. 中美貿易戰, 中澳貿易戰 都係同權力有關, 唔係錢呢個層次呀.. 好心你思考多D. 唔好又咩5毛6毛啦.

你如果咁都意識唔到, 仲講"錢" 最重要的話就太過太過天真啦. ...
再咩泛民???

現在行緊帝制...仲on x 未L醒!!!

係未弱智???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]