• 瀏覽: 1,466
  • 回覆: 17
大學生曱甴
簡直唔係人
利用鐳射槍
傷害警察的眼睛
大學生曱甴
連禽獸都不如

警方昨日於深水埗拘捕浸大學生會會長方仲賢,指他藏有10支長18厘米的「鐳射槍」,涉嫌藏有攻擊性武器,大批市民包圍深水埗警署聲援,警方晚上施放催淚彈及作出驅散行動。
警方於今日下午4時舉行例行記者會,由警察公共關係科總警司謝振中、警察公共關係科高級警司江永祥及有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華交代詳情,指被捕男子當時用4200元買了10支「鐳射槍」,警員上前詢問購買目的時男子逃走。另外警方即場展示用檢獲的「鐳射槍」照向紙張,數秒後紙張冒煙傳焦味。李桂華指如製造、改裝以作傷害他人,或適合用作傷害他人的物品,都可視作為攻擊性武器,未必一定為單一用途。
https://www.hk01.com/突發/361086/警 ... 燒黑#media_id=3133070

附件

Opera 快照_2021-01-20_091611_www.hk01.com.png(1.01 MB)

Opera 快照_2021-01-20_091611_www.hk01.com.png

*****黑玫瑰就係代表惡毒*******
請看清楚我的 紅玫瑰 是紅到發紫
引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-20 09:20 AM 發表
大學生曱甴
簡直唔係人
利用鐳射槍
傷害警察的眼睛
大學生曱甴
連禽獸都不如
...
睇下呢隻曱甴 佢嘅狡辯
********每朝見朋友同學被捕不開心
方仲賢離庭時,形容現時香港似乎沒有希望,因為每朝清早也可能有朋友、同學、社會領袖或者代議士被捕。他坦言「好唔開心」,但指尚有很多人在背後付出,故至今仍然懷有希望,寄語港人堅持信念,並謂:「只有追求民主自由嘅香港人喺度,呢個先係真正嘅香港。」********

原來曱由追求民主自由首要嘅條件
雷射槍射盲警察眼睛

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-20 09:27 AM 發表

睇下呢隻曱甴 佢嘅狡辯
方仲賢離庭時,形容現時香港似乎沒有希望,因為每朝清早也可能有朋友、同學、社會領袖或者代議士被捕。他坦言「好唔開心」,但指尚有很多人在背後付出,故至今仍然懷有希望,寄語港人堅持信念,並謂:「只有追求民主自由嘅香港人喺度,呢個先係真正嘅香港。」********

雷射槍射盲警察眼睛
:s ...

曱甴直情係禽獸
佢哋仲有用腐蝕性液體
傷害警察
多名警員被鐳射光弄傷
對於為何警方會覺得是攻擊性武器,李桂華指不是「差人說了是」,據《公安條例》245條,如製造、改裝以作傷害他人,或適合用作傷害他人的物品,都可視作為攻擊性武器,未必一定為單一用途。李桂華指於近數月很多警員被同類物品弄傷,亦有攝錄機被照射後感光元件壞掉。李桂華指能傷人、破壞物件,已很有理由相信為攻擊性武器。

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-20 09:35 AM 發表

曱甴直情係禽獸
佢哋仲有用腐蝕性液體
傷害警察
多名警員被鐳射光弄傷
對於為何警方會覺得是攻擊性武器,李桂華指不是「差人說了是」,據《公安條例》245條,如製造、改裝以作傷害他人,或適合用作傷害他人的物品,都可視作為攻擊性武器,未必一定為單一用途。李桂華指於近數月很多警員被同類物品弄傷,亦有攝錄機被照射後感光元件壞掉。李桂華指能傷人、破壞物件 ...
大學 就是培訓恐怖分子的地方

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-20 10:39 AM 發表

大學 就是培訓恐怖分子的地方
如果喺美國 大學生曱甴 一早死喺 警槍之下

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-20 09:27 AM 發表

睇下呢隻曱甴 佢嘅狡辯

雷射槍射盲警察眼睛
:s ...
仲狡辯~
捉隻大學曱甴去照照囉!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-20 02:50 PM 發表

仲狡辯~
捉隻大學曱甴去照照囉!
照下呢隻大曱甴嘅屎眼
嘗試下火燒後欄

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-20 08:35 PM 發表

照下呢隻大曱甴嘅屎眼
嘗試下火燒後欄
大曱甴唔見棺材唔流眼淚...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-20 11:27 PM 發表

大曱甴唔見棺材唔流眼淚...
******被捕男子當時用4200元買了10支「鐳射槍」************
大曱甴 無條件 釋放
以為過咗骨
點知今次
真係火燒後欄
畀一哥哥拉咗

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 20-1-2021 11:19 AM 發表

如果喺美國 大學生曱甴 一早死喺 警槍之下
同意...已做咗活靶了

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-21 01:54 PM 發表

同意...已做咗活靶了
身在福中不知福

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-21 06:12 PM 發表

身在福中不知福
明明係傷害人的武器 作到用來觀星

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 22-1-2021 08:31 AM 發表

明明係傷害人的武器 作到用來觀星
擺到明捩橫折曲

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-22 08:30 PM 發表

擺到明捩橫折曲
最終呢隻大曱甴 都走唔甩

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-22 10:21 PM 發表

最終呢隻大曱甴 都走唔甩
當日呢隻曱甴真係好威 依家成隻死狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]