• 瀏覽: 3,493
  • 回覆: 36
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-1-20 23:15 發表

佢已經被邊緣化,就算佢自己拎支旗出黎做獨立候選人,佢都唔會搞到局......

佩羅兩次做獨立候選人都唔得,何況佢?

唔好忘記魯比奧,肥佩奧呢D大白右會同佢爭......
講真;去過龍果的儍西,連美國人都覺得硬眼。佢地通通可以休矣!

引用:
原帖由 食指 於 2021-1-21 01:10 發表

被洗腦的人不少,侵支持者起碼有接近一半,右翼勢力一d都唔嘢小。要讚嘅係美國主流傳媒識得顧住大局,冇一家表示同情或支持暴動(或者因爲要交安全審批),唔似香港d撲街黃媒。
連特儍都儍唔晒;你地攻,佢一早鬆,並且急急划清界線。

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-21 01:17 發表

美國軍警十分強大,目前看不到有軍隊叛變可能性,民兵掀不起大風浪
美國人愛國,國民意識極重,可以講冇美國人想美國衰。

只有被洗腦的可憐蟲才會反國家、反自己種族、玩攬炒。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-21 10:41 AM 發表

煽動衝國會玩太大
呢個全世界認為係美國史上最黑暗日子
冇發生呢單野或者仲有機會
而且根據美國憲法
就算俾佢四年後再選上,也只能做一任
共和黨係政治盤算
一個沒有未來的候選人
一上台就等四年後落台
美國史上總統連任失敗比較少
通常四年可以做得幾多野?
要倒亂好容易,要建設四年根本就唔夠
共和黨除非全部人撞邪
冇可能會咁順灘俾佢選,唔推個可以做八年候選人
示威人群衝國會根本就係民主黨做俾侵侵踩嘅陷阱 
在此之後 
白人至上右翼主張雖然在民間仍有支持
但侵侵本人嘅支持應該已經逐漸煙消雲散 
原本支持侵侵嘅普羅市民(非上街結集嘅激進份子)
就會被蓬佩奧之流招攬

整件事其實就如法輪功在中國 
如果不搞上訪圍堵中南海 
安安份份作為一個體育組織甚至宗教組織
最多只是間歇性受到壓力被要求低調
不至於會被圍剿

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-21 10:41 發表

煽動衝國會玩太大
呢個全世界認為係美國史上最黑暗日子
冇發生呢單野或者仲有機會
而且根據美國憲法
就算俾佢四年後再選上,也只能做一任
共和黨係政治盤算
一個沒有未來的候選人
一上台就等四年後落台
美國史上總統連任失敗比較少
通常四年可以做得幾多野?
要倒亂好容易,要建設四年根本就唔夠
共和黨除非全部人撞邪
冇可能會咁順灘俾佢選,唔推個可以做八年候選人
唔系共和黨人推佢,而系特的自我表演與抹黑對手贏得「民意」。他挾強大的票源,誰與爭鋒?

引用:
原帖由 wsp 於 2021-1-21 11:00 發表

在此之後 
就會被蓬佩奧之流招攬

如果不搞上訪圍堵中南海 
不至於會被圍剿
估計很少人會預料到「衝國會」咁戇九。睇來系有樣學樣,學九晒美國輸出果的衰嘢作為內銷。天理循環,現眼報也!

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-21 11:10 AM 發表

估計很少人會預料到「衝國會」咁戇九。睇來系有樣學樣,學九晒美國輸出果的衰嘢作為內銷。天理循環,現眼報也!
有報導話係有警察帶路入去
而且佩洛西女婿被發現喬裝混入人群中

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-20 09:08 AM 發表
美國腫痛今天晚上開始交接;絕大多數中國國民(其實是全世界)都希望見到美國烽煙不斷,內戰連場,萌生分裂的種籽到處發芽;美國步向衰亡。

可惜「不可能」,因為道理很易明白;作為美國人,只要稍作深思即明白這是十分危險的玩意,追求安定繁榮才是人類最大的同理心。騷動的侵侵擁躉只是一時躁動的烏合之眾,經不過連番鎮壓,美國很快回復正常。再者;顏色革命必需強大而深遠的外力支持;看不到中、俄有心有力有意搞局 ...
問題係美國國內黨派鬥爭, 社會撕裂, 貧富懸殊, 種族歧視, 經濟走下坡等種種問題仍然存在, 唔係拜登上場就可以解決到, 當內部民生問題無法處理, 就會出現更多的紛爭, 要知道侵的支持者其實不少, 到時美國只會有更多內亂, 當然美國人為了轉移視線, 會張更多矛頭指向中國, 中美問題一日不能解決, 世界也不會安寧

引用:
原帖由 wsp 於 2021-1-21 11:13 發表

有報導話係有警察帶路入去
而且佩洛西女婿被發現喬裝混入人群中
特朗普當時仲想垂死掙扎,搏一搏;班自己友自然要做下嘢。不過依家勝負分明,已無轉環餘地。低低地跌一鋪系唯一可行之路。

有人估計特朗普仍然搞嘢,但我不認同,理由系「冇人儍到走入窮巷,行唔翻轉頭」。

香港中毒冇腦儍西除外。

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-1-21 11:35 發表

問題係美國國內黨派鬥爭, 社會撕裂, 貧富懸殊, 種族歧視, 經濟走下坡等種種問題仍然存在, 唔係拜登上場就可以解決到, 當內部民生問題無法處理, 就會出現更多的紛爭, 要知道侵的支持者其實不少, 到時美國只會有更多內亂, 當然美國人為了轉移視線, 會張更多矛頭指向中國, 中美問題一日不能解決, 世界也不會安寧
冰封三萬丈,是長年積聚之寒。美國人唯有長命債長命還。

引用:
原帖由 wsp 於 2021-1-21 11:00 AM 發表

在此之後 
就會被蓬佩奧之流招攬

如果不搞上訪圍堵中南海 
不至於會被圍剿
又民主黨陰謀論? 民主黨冇咁醒
大妓院發好多假消息不斷栽贓民主黨
民主黨會用自己條命仔黎引侵侵入陷阱?
班暴民擺明針對民主黨人
佩洛西辧公室被侵佔
如果民主黨議員走唔切,俾班暴民捉住,後果難以想像
實情係侵侵冇腦,一直想翻盤
官司輸晒想用倒亂方法阻擋拜登上任
知點解佢下台前特赦咁多人
特赦最重要人物,係侵侵個策士巴農
衝國會係佢策劃

媒體都報,好彩國會助理夠醒,撤離時搬走所有選舉人票箱
如果唔係有計劃攻入國會啲人
燒左啲票箱,甚至燒埋國會
缺少左一個國會認證程序,拜登未必順利上任

你睇下侵侵個大仔自拍,佢地全家人睇支持者衝國家現場直播
大家開心到跳晒舞,就知佢地想越亂越好

如果計劃成功,戰線再延長回到各州抗爭,再阻選舉人重投
天下大亂形勢大好
侵侵仲係總統一日,都有權頒布緊急命令延後交接
到時仲會玩幾大?
打伊朗? 同中國開戰?

總之條友怕失去權力怕到瘋狂,咩野都敢做
只不過事與願違,衝國會不如預期之亂,一下就平息

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-20 09:08 AM 發表
美國腫痛今天晚上開始交接;絕大多數中國國民(其實是全世界)都希望見到美國烽煙不斷,內戰連場,萌生分裂的種籽到處發芽;美國步向衰亡。

可惜「不可能」,因為道理很易明白;作為美國人,只要稍作深思即明白這是十分危險的玩意,追求安定繁榮才是人類最大的同理心。騷動的侵侵擁躉只是一時躁動的烏合之眾,經不過連番鎮壓,美國很快回復正常。再者;顏色革命必需強大而深遠的外力支持;看不到中、俄有心有力有意搞局 ...
短期唔會崩潰。
但係如果唔改革,長期嚟講會崩潰。

引用:
原帖由 cnfr 於 2021-1-21 13:37 發表

短期唔會崩潰。
但係如果唔改革,長期嚟講會崩潰。
改革冇可能;民主已經成為宗教,當潘多拉盒子打便冇得翻轉頭。

美夷垮結構
逐步入衰延

引用:
原帖由 神經箭 於 2021-1-21 04:34 PM 發表

改革冇可能;民主已經成為宗教,當潘多拉盒子打便冇得翻轉頭。

美夷垮結構
逐步入衰延
如果中國成功成為世界第一,西方民主意識形態會崩潰。

引用:
原帖由 cnfr 於 2021-1-21 19:38 發表

如果中國成功成為世界第一,西方民主意識形態會崩潰。
唔一定崩潰,有的國家民主系冇問題嘅,不過大國就一黨專政較為好的。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]