• 瀏覽: 16,835
  • 回覆: 357
政府真係冇L用!

香港人已經慣晒只要出來吊就怕左你,養到全城刁民主導,養到暴動一年都仲係怕事怕吊彈出彈入

中央唔再換強人領導的話,香港真係冇藥可救

係咪只開到下午6點?如果唔係餐飲業會反枱!

引用:
原帖由 o12345o 於 2021-1-20 10:06 AM 發表
政府真係冇L用!

香港人已經慣晒只要出來吊就怕左你,養到全城刁民主導,養到暴動一年都仲係怕事怕吊彈出彈入

中央唔再換強人領導的話,香港真係冇藥可救
換李光耀都無用啦,獨力難支,香港本身就係一個有末期癌症既病人

政府用逆思維對抗疫情
人多聚集就開(花市)
人少聚集就關(美容)

陳肇始呢個老女人太唔掂當, 好心就換左佢啦~~

好老實, 做呢個位醫生會好D, 香港D醫生好階級觀念架, 我係醫生,  做乜要聽個唔係醫生既人講野?

引用:
原帖由 Aasia 於 2021-1-20 09:05 AM 發表
全港年宵市場「翻生」。政府昨宣布,允許15個年宵下月6至11日(年廿五至三十)於原址舉行,惟因應疫情須實施多項限制,包括攤檔減半、「紅綠燈」人流管制等,本來投得檔位的花農可獲免費抽籤分配到1至3個檔位

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2855000/2857195/fb_20210120_1024.jpg ...
朝令夕改?唔比開又嘈,怕咗佢哋比開番又罵。係咪有病呀?

引用:
原帖由 ie7 於 2021-1-20 10:14 AM 發表

換李光耀都無用啦,獨力難支,香港本身就係一個有末期癌症既病人
係呀!我都決定做埋刁民啦!

人哋暴動想你死,佢境然同人開真情對話會

新冠肺攪左成年,邊個大聲就讓邊個肺炎冇限loop

Ok la! 政府教我做人要夠惡,正常人唔嘈就理9你,嘈就順曬你,咁大家一齊嘈,快趣玩L完好過

惡人係惡D,再大盲毛唔知又瀬乜

暴力曱甴+垃圾政府
邊個佔上風受害都係市民

引用:
原帖由 fallen999 於 2021-1-20 09:51 AM 發表

唔係吓話,學英美乜都唔做,由佢大爆發玩群體免疫?香港隨時死十分一人喎!唉,都好嘅,死晒D老弱傷殘,留番D精英從新出發。政府醫療、福利、老人院、社工……總之對各個部門都好啦。不過,最怕到時社會又再撕裂,烽煙四起死得人更多。
屌佢老尾取消年宵花市係正確措施,但班冚家鏟又屌到政府屎窟窿開花,搞到個籮柚正苦又話開返,仲要免費俾班商販賺錢!!!!
佢老尾成班都係屎窟窿!!!!

引用:
原帖由 o12345o 於 2021-1-20 10:28 AM 發表

係呀!我都決定做埋刁民啦!

人哋暴動想你死,佢境然同人開真情對話會

新冠肺攪左成年,邊個大聲就讓邊個肺炎冇限loop

Ok la! 政府教我做人要夠惡,正常人唔嘈就理9你,嘈就順曬你,咁大家一齊嘈,快趣玩L完好過
當幾個流住鼻涕,手無寸鐵既塞豆窿玩車門,成千人只有屁都吾敢放時,已經話左你知,香港守法既老實人注定挨苦

講咁多咪又喺想叫政府補貼,最好唔洗罷檔有錢收

早就說過禁又被人鬧,開又被人鬧,倒不如要禁就徹底去禁,要放就一直放。

引用:
原帖由 Aasia 於 2021-1-20 09:05 AM 發表
全港年宵市場「翻生」。政府昨宣布,允許15個年宵下月6至11日(年廿五至三十)於原址舉行,惟因應疫情須實施多項限制,包括攤檔減半、「紅綠燈」人流管制等,本來投得檔位的花農可獲免費抽籤分配到1至3個檔位

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2855000/2857195/fb_20210120_1024.jpg ...
D 官係咁出醜...做野甩甩漏漏...
個個月只係識出糧...
唉.....
市民真係有眼睇架.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]