• 瀏覽: 16,896
  • 回覆: 357
引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-20 09:12 AM 發表
這個政府真太廢
所以話港人治港根本乃一個大笑話

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2021-1-20 09:23 AM 發表

你哋想點呢?
為防疫為市民取消年宵花市,你哋又屌!!屌到班庸官驚到要開返個花市,你哋又屌!!!!
乜柒都屌!乜柒都唔使做啦!!!!痴撚線
這就係香港人

5開又話血本毛龜,開又話蕉令直改

一早話左開翻比佢地都唔會領情, 都唔知做乜又縮

好多人無工開就嚟死,有秩序去開市可以多啲人搵錢去生活,大家做好安全措施好過啦

講真正苦係抵屌
諗野側能晒唔識轉

朝令夕改,乃無能之像。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-20 09:12 AM 發表
這個政府真太廢
你平時講咁多廢話,我最認同你呢句

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2021-1-20 09:23 AM 發表

你哋想點呢?
為防疫為市民取消年宵花市,你哋又屌!!屌到班庸官驚到要開返個花市,你哋又屌!!!!
乜柒都屌!乜柒都唔使做啦!!!!痴撚線
唔係吓話,學英美乜都唔做,由佢大爆發玩群體免疫?香港隨時死十分一人喎!唉,都好嘅,死晒D老弱傷殘,留番D精英從新出發。政府醫療、福利、老人院、社工……總之對各個部門都好啦。不過,最怕到時社會又再撕裂,烽煙四起死得人更多。

引用:
原帖由 ie7 於 2021-1-20 09:45 AM 發表

所以話港人治港根本乃一個大笑話
X2

早日開關早日籌備返大6生活

政府進退失據
叫停年宵,比花農小鑊甘
現在又開番,D花農唔會多謝你,只會小你朝令夕改,令佢地無所適從
如果真的開到,到時市民又無意欲入埸,冇乜生意,D花農又小你政府,話左唔開又開,攪到佢地蝕得仲甘過唔開
萬一又叫停,咁就PK,不只花農全港都鬧爆

引用:
原帖由 j.o.lai 於 2021-1-20 09:56 AM 發表

X2

早日開關早日籌備返大6生活
我都有此計劃,香港留比的精英靠食阿公過世啦

改又嘈, 唔改又嘈
政府早啲將攤檔減半有強檢查就無咁多爭吵啦

引用:
原帖由 lctj9 於 2021-1-20 09:58 AM 發表
改又嘈, 唔改又嘈
政府早啲將攤檔減半有強檢查就無咁多爭吵啦
點做都係死

引用:
原帖由 Aasia 於 2021-1-20 09:05 AM 發表
全港年宵市場「翻生」。政府昨宣布,允許15個年宵下月6至11日(年廿五至三十)於原址舉行,惟因應疫情須實施多項限制,包括攤檔減半、「紅綠燈」人流管制等,本來投得檔位的花農可獲免費抽籤分配到1至3個檔位

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2855000/2857195/fb_20210120_1024.jpg ...
堅持唔改, 又話唔聽民意.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]