• 瀏覽: 14,689
  • 回覆: 117
  • 追帖: 2
一次大疫情,就知道西方佛系抗疫,當國民不是人對待;
中國就重民生,第一時間舉全國之力抗疫。
西方連疫苗副作用,打死人都是(南波萬)!

熱賣及精選
西媒又唔講去年疫症大流行全世界封城經濟點大增長呀,唔下滑以經好好喇,
自己國家唔通好好咩,重好意思講中國

回覆 引用 TOP

成地都係玻璃碎

股市牆頭草

可留則留,勿浪費資源

有人歪理當正理,死也不悔改

回覆 引用 TOP

英國經濟增長是負7點幾%, 西媒報導就說是勝預期; 中國是正2.3%, 西媒報導就是 40年最差!

一班睇你唔順眼的PK, 你講什麼或是做什麼都不能改變或感動他們, 只須全力做好自己便足夠。

唔好太介意人哋睇法,自強不息就可以

[img=250,150][/img]

[img=200,150][/img]
隻熊貓好串,不過我鍾意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jlam829 於 2021-1-19 11:33 PM 發表

英國經濟增長是負7點幾%, 西媒報導就說是勝預期; 中國是正2.3%, 西媒報導就是 40年最差!

一班睇你唔順眼的PK, 你講什麼或是做什麼都不能改變或感動他們, 只須全力做好自己便足夠。
應該係西方太睇得起中國,恨鐵不成鋼呀!

回覆 引用 TOP

好多低智嘅皇屍信架…世上低智係佔大多數

維持社會安定繁榮!!

回覆 引用 TOP

又係外國傳媒的偽新聞,只將某一點無限放大,但忽略了整體。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gogocad 於 2021-1-19 11:39 PM 發表

唔好太介意人哋睇法,自強不息就可以
有時我都會講:Let them sleep. Don't wake them up.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-19 10:12 PM 發表

正增長2.3%很好呀,其他國家都普遍副增長
人無恥真係天下無敵西方負增長仲咁厚顏笑人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jlam829 於 2021-1-19 11:33 PM 發表

"勝預期"真係萬能, 不論幾差,只要講句"勝預期",就即刻變成正面。

反過來 ,不論做得幾好, 只要講句 "差過預期",所有嘢都變成負面。

至於什麼是"預期", 以及"預期"是否合理就從不需要交代。

正如老美病死20萬人,只要金毛講一句做得好好 ,如果唔係已經死左200萬人, 就會變成真的做得好好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-19 10:22 PM 發表

中國是世界唯一一個有正增長的經濟體佢地西方又唔講

西方國家全部經濟杏+橙, 負增長, 而家酸中國到不可自制
西方冚包散都要作假心腸好歹毒

回覆 引用 TOP

好過西方國家,跌

回覆 引用 TOP

西媒堆記者就快都確診死晒啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]