• 瀏覽: 51,500
  • 回覆: 377
  • 追帖: 2
+16
輝瑞 需存放於零下70度係最大問題, 唔方便運輸

其次, 輝瑞 已經打死了一堆人係另一大問題

"杜特爾特在演講中提到,泰國、馬來西亞、印度尼西亞、土耳其、埃及、阿聯酋與巴西等使用中國疫苗的國家,至今沒有出現接種者死亡的報吿。"

你相信喺呢幾個國家打過科興疫苗嘅人全部健在?  神績呀!

好多嘢,其實用 common sense 諗吓都知有冇可能。 試吓好似挪威咁,集中去老人院幫啲8, 90歲,風燭殘年嘅打,若然一個都唔死至有得比較嘛!

引用:
原帖由 公主公主 於 2021-1-19 10:24 PM 發表
輝瑞 需存放於零下70度係最大問題, 唔方便運輸

其次, 輝瑞 已經打死了一堆人係另一大問題
-70度運輸=非常不穩定, 又要解凍回到室溫先可以用, 菲記點用呀?

有見地

引用:
原帖由 simpson777 於 2021-1-19 10:04 PM 發表
我睇大陸新聞,有播出現在畫面,菲律賓總統回應反中議員時是這樣說的:你說輝瑞疫苗比中國疫苗好,你忘記了挪威死了25人嗎,你不怕死我幫你訂購。
香港01新聞避重就輕了。
01班記者之前就寫輝瑞疫苗,宜家挪威死廿幾人就轉牌頭叫復星BioNtech,真係不撚知所謂。

美國輝瑞捷捷領先

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-19 09:51 PM 發表
香港搞得咁亂,有部份系特首問題。唔系話佢能力唔好,系佢性格唔店。。壓唔住班反對派,做事唔夠狠。。菲總統既話,特首邊敢講出哩。。。所以古代有個靚仔,打仗要帶面具就系咁。你無個氣勢,就人人都兇你。。個個咁怕肥特,就系因為佢夠顛
春申君黃歇

真漢子👍

我好欣賞佢,真心為菲律賓人設想,我菲姐姐都好 Like 佢,每次佢係電視出現就企係電視前面。

引用:
原帖由 買乜股好 於 2021-1-19 10:14 PM 發表
林鄭有菲總一半
香港就唔駛咁慘
個勢一句就壓住班細
香港係由十幾顧問專家以不記名投票方式決定訂購疫苗的,

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-19 09:51 PM 發表
香港搞得咁亂,有部份系特首問題。唔系話佢能力唔好,系佢性格唔店。。壓唔住班反對派,做事唔夠狠。。菲總統既話,特首邊敢講出哩。。。所以古代有個靚仔,打仗要帶面具就系咁。你無個氣勢,就人人都兇你。。個個咁怕肥特,就系因為佢夠顛
北齊蘭陵王高長恭

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-1-19 09:46 PM 發表
為預防新冠肺炎(COVID-19),挪威引進的美國輝瑞疫苗已致多人死亡。菲律賓參議員日前質疑中國疫苗希望引進輝瑞疫苗,遭菲總統杜特爾特(Rodrigo D

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200406/15861333255e8a794d7f384.jpg/VhD-6ZSPqNeXfHRMrvMdY46uf0sYrpGfN7FZcDexWXA?v=w1280r16_9
呢個杜特爾特一向做嘢比較務實同實事求事,我幾like佢!

呢位菲律賓總統果然係勁,講出個重點來

引用:
肥特夠無恥,
無恥最無敵。

林鄭始終係女人,
有婦人之心,
對住無恥之人就無法應對。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-19 10:09 PM 發表
佢講過菲律賓唔夠中國打所以唔會同中國反面! 有邊個國家領袖有咁老實咁醒目?
美國佢都唔夠打,又唔見奶美共

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]