• 瀏覽: 920
  • 回覆: 22
+3
本港司法亂象頻生,議員葛珮帆上月去信司法機構,要求派代表出席立法會司法及法律事務委員會,討論設立量刑委員會及監察司法人員

香港司法界有八成半係黃色狗法官!
張舉能是黃色狗法官頭領!
擺明係同中港政府過唔去!
立法會在牠心目中簡直如同虛切!
若果人大不好好教訓下這個狗法官頭領!
香港一定冇運行!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210119/bkn-20210119132722866-0119_00822_001.html

何俊堯同水佳麗已多次被上訴庭話犯嚴重錯誤, 咁都仲可以投訴不成立

中央應該收回終審權!
不要再讓這些狗法官橫行無忌!
狗法官頭領的權力已經超越人大及香港特首!

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-1-19 08:55 PM 發表
何俊堯同水佳麗已多次被上訴庭話犯嚴重錯誤, 咁都仲可以投訴不成立
佢地話亂判之後有上訴 就可以公平
問題係點解唔兜左亂判果幾隻野 咁唔係更公平咩?呢班人都冇正面回應過
而且長毛單短髮案 證明上訴都可以亂判
所以上訴機制都係人治都係多餘啦

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-1-19 08:58 PM 發表

佢地話亂判之後有上訴 就可以公平
問題係點解唔兜左亂判果幾隻野 咁唔係更公平咩?呢班人都冇正面回應過
而且長毛單短髮案 證明上訴都可以亂判
所以上訴機制都係人治都係多餘啦
其實依家市民就係鬧佢班法官有問題但係佢一直死撐有上訴機制, 講到上訴唔係佢地班法官審咁

黃絲法官效忠英女皇等外國勢力,仲話有效?

司法獨立 不等於 助長暴力

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-1-19 08:55 PM 發表
特首為香港最高行政長官!
可惜林鄭月娥係港英餘孽有特權而不用!
中央所託非人!
司法界怎樣保護叛國賊頭黎智英!
大眾市民是有眼見的!
中央人大再唔做嘢!
遲吓乜嘢荒唐判決都會出現!

司法制度仍係殖民地留下地雷之一

屙尿聽到,四眼仔過多幾個月,出去做執業律師。

司法機構又稱,由於量刑是法庭行使獨立司法權不可或缺的部分,終審法院首席法官認為,司法機構不宜就此議題的討論安排任何代表出席任何委員會會議,或提供任何文件。
睇吓班狗法官點回應!

終審法院法官應該由中央政府直接任命才對!

人大若不好好泡制張舉能!
人大就真係不舉了!

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-1-19 09:09 PM 發表
終審法院法官應該由中央政府直接任命才對!
咪好似以前英國樞密院咁囉!
最後裁決在宗主國手上!
中央䀚𨳊先唔拿回終審權力!

引用:
咪玩啦投訴升職添呀

采你都傻投訴喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]