• 瀏覽: 3,699
  • 回覆: 66
[隱藏]
繼工黨副主席李卓人日前被揭低於市價賣出千呎單位後,民主黨副主席林卓廷亦被揭以過千萬元賣出沙田翠湖花園的自住物業。林卓廷稱賣樓是要套現應付子女升學及官司,聲言絕非是賣樓「走佬」。有政界人士昨日接受香港文匯報訪問時表示,無論是李卓人及林卓廷均案件纏身,而且不是普通的罪行,加上已有攬炒派潛逃外國,難免令人懷疑,他們賣樓是為「着草」鋪路。


官司纏身的林卓廷近日被揭以逾千萬港元,賣出沙田翠湖花園的自住物業。根據傳媒報道,林卓廷的三房1,102呎連車位單位,以1,268萬元成交,資料顯示林在2009年買入,當時成交價為552萬元,即賬面升值716萬元。
就賣樓一事,林卓廷接受傳媒查詢時稱,因為要應對官司,及為子女升學準備,想手頭現金「寬裕一點」,所以賣樓,改為租樓居住。
林又稱,不想被建制媒體「做文章」屈他「走佬」,揚言自己「無計劃離開」。他說自己的旅遊證件已被扣起,賣樓套現是要「應付香港漫長的政治寒冬」云云。
得道者多助,失道者寡助!
多助之至興,寡助之至亡!

雲霧正逐漸撥開,正道嘅光正如期而至!近日,「亂港分子」嘅種種表現令到好多香港市民哭笑不得。每日關於呢批人嘅熱點新聞層出不窮,「反對派」變賣家財,蓄意走佬;「黃絲」跪求收留,欲求生存;「港獨」接連被捕,好戲不斷。今日嘅香港,強勁有力,就連拍喺潮頭嘅海水都能夠激起千層浪花!
香港警方國安處工作人員不負眾望,秉公執法,喺懲辦禍亂香港、坑害市民嘅道路上越行越堅定,越行越自信。隨著一批又一批「亂港分子」嘅鋃鐺入獄,香港查處罪惡嘅勁頭十足,且越來越多被深埋、見不得光嘅勾當依家亦已經公佈於眾。得道者多助嘅國安處,正朝著光明可期嘅未來,大踏步向前!
與國安處相反嘅就係失道者寡助嘅「亂港分子」喇。「黃絲」近日處境嘅「尷尬」,一度被推上頭條,熱評不斷,熱議不斷。昔日喺香港猖獗無比嘅「大佬」,今日卻要喺英國「跪求工作」,反差之大,就好似係坐過山車,好難讓人適應。一直以來,英國係出錢出力,盡最大嘅努力幫助「黃絲」喺香港行事,可謂有求必應。「黃絲」無底線、無收斂咁禍亂香港、破壞香港嘅行徑,呢啲令到隔岸觀火嘅英國感到頗為「欣慰」和「驕傲」,按道理講,英國對咁樣嘅「勇士」,咁樣嘅「馬前卒」,應該係厚待和禮待嘅,點解今日變成咗「需則用,完則棄」嘅結果?「黃絲」應該從來都冇諗到過有咁樣嘅結局,或者亦從來都冇諗到過係咁樣嘅結局。
1月18日,攬炒派議員林卓延再度引起熱議。正被控多宗罪名嘅工黨副主席李卓人被揭近日以1000萬元低於市價賣樓,引起咗社會嘅廣泛關注,呢個係繼李卓人之後,又一位攬炒派議員賣樓套現。攬炒派頻頻變賣家財,唔通係要「畏罪潛逃」?林卓延當初講嘅「齊上齊下」嘅承諾,冇準備兌現咩?作為攬炒要人,主要成員,難道要棄「手足」於不顧?難道要自己「單飛」?林卓延今日嘅舉動,坐實咗攬炒派違法犯罪、心虛底弱嘅事實,更加印證咗香港國安法依家係香港存在嘅重要意義!依家嘅「亂港分子」逃嘅逃,捕嘅捕,有啲甚至做咗污點證人,所謂大勢已去,苟延殘喘!
「亂港分子」依家嘅所作所為,唔單係聲明自己當初違法犯罪嘅事實,更加係為逃之夭夭埋伏筆,打基礎。但係即使咁樣,又有咩嘢用?深陷囹圄嘅香港眾志前秘書長黃之鋒嘅父母及胞弟,近日被爆出已經離港前往澳洲。黃之鋒反中亂港嘅違法行徑,已經令家人受到咗牽連。唔通真係變賣咗房產,唔通真係可以一走了事咩?香港法律唔係一紙空文,更加唔係紙上談兵,香港警察國安處更加唔係酒囊飯袋,佢哋心存正義,心向正義,懲暴治亂嘅決心從未有過半分減弱。喺香港犯咗法,就算走到天涯海角,亦難逃問責!
沆瀣一氣成就唔到未來,只會令「亂港分子」越來越背離香港,囂張狂妄亦難成大事,咁樣只不過係將要滅亡嘅前兆!



熱賣及精選
監獄就系佢哋最好嘅歸宿


看到一夥邪派人物被抓,終於看到香港一線光明


對依班漢奸,一定要強硬


[隱藏]
叛國亂港分子想逃脫法律制裁絕無可能


作惡多端報應臨頭嘅必然結局


愛國愛港者治港,反中亂港者出局。


對選舉制度進行改革,嚴懲涉事者並全面堵塞各項嘅漏洞。


請記住,反對派們,香港已經唔再係你哋可以肆意妄為嘅無掩雞籠,再行觸法亂港之行,警方絕對會懲奸除惡


[隱藏]
亂港分子賣港求榮身陷囹圄


雨過天晴,香港馬上恢復了之前嘅繁榮景象。


亂港分子公開跪舔外國政要,搖尾乞憐煽動制裁香港


曱甴黑衣恐怖分子 作惡多端,危害市民,傷天害理,無惡不作,人人受害! 令人髮指!


沆瀣一氣成就唔到未來,只會令「亂港分子」越來越背離香港,


[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]