• 瀏覽: 29,230
  • 回覆: 422
+6
悶聲移得長。。低調,執齊野, 快走, 不返來才成功!

你係香港做超市都5洗OT架,正傻仔🤭

香港有金融業都唔做,要走去英國做超市,真係唔知點解為咩咁辛苦

引用:
原帖由 kkyan_hk 於 2021-1-19 12:15 PM 發表

你都知英國好多優點呀,,,,
其實正式我未逗留過英國..
但歐美各國都去過不少..
每地都試過逗留兩星期以上..
去到食既野地道野.唔係焗,就係炸,一係生(沙律)...
食得多,勁熱氣..
好彩留得耐既數次,一次係個客,差不多隔日帶去中餐館食番D中國野..
另一次自己去,留在一個星期到,忍唔住去超市買薑,紅蘿蔔,冇肉骨買左連骨豬扒,煲番湯水調理下...

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-1-19 11:46 AM 發表
做超市有冇20萬一個月呀
少少地每個月都有二萬磅,搬運貨物總重量。

由中產轉做低下層 ,呢啲選擇都幾得意!

做part time 都有佢香港30-40%

即係香港揾唔多

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-1-19 12:16 PM 發表

咁樣先至係「舊香港」,華人做底層,白人做高層,回味昔日殖民地時期嘅幸福生活
有d人跪得多,叫佢地企番起身都唔得。
寧願去另外一個地方繼續跪。。。
佢地開心就好!

你嘅壁持值得我陰莖

咁快揾到工,恭喜!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-19 11:15 AM 發表
英國去年中宣布推出BNO港人留英簽證,本月底接受申請,英國當局估計首年有約12萬至15萬人申請。截至去年10月,有2116名BNO持有人及家屬提早入境,取得過渡性居留許可LOTR。 「八十後」夫婦港人劉生與劉太及女兒,去年7月率先抵步倫敦,入境時取得「LOTR」,有效期半年。他們說,2019年中決定...

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1571141-20210119.htm?spTabChangeable=0
取消香港居民身分證先

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-19 11:15 AM 發表
英國去年中宣布推出BNO港人留英簽證,本月底接受申請,英國當局估計首年有約12萬至15萬人申請。截至去年10月,有2116名BNO持有人及家屬提早入境,取得過渡性居留許可LOTR。 「八十後」夫婦港人劉生與劉太及女兒,去年7月率先抵步倫敦,入境時取得「LOTR」,有效期半年。他們說,2019年中決定...

12017824 12017825

Bye!

1201787 ...
有上等人唔做做下等人
成日話冇自由,你有乜自由係冇
叛國反政府都叫自由嗎,睇下美國做緊乜
人地要社會穩定,你自己都有好處
你就聽埋d 漢奸講去反
全世界都要守法律,去到外國你可以點都得咩,個個國家都冇比你反國家自由

諗起日日都可以同英國肺炎嘅人一齊生活食炸魚薯條我估佢地永遠都唔想返嚟中國人嘅地方啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
金融業..................即係邊行??
倫敦金所以移民去倫敦

加油香港人,外國空氣特別香
期望你哋客死異鄉