• 瀏覽: 29,246
  • 回覆: 422
+6
笑𨶙死我

勵志!

我細個係外國住嘅時候都識一個類似嘅人,終日鬱鬱不歡,由香港大公司經理變倉務員,俾學歷低佢好多嘅鬼仔點。是好是壞,過多十年八年自然知道。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
金融業..................即係邊行??
可能係銀行接待員

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-19 11:29 AM 發表

政府應該主動阻截曱甴回流
移民既就失去港人身份,想要身份就住返7年

咁先對其他人公平

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
為下一代移民, 有理想
97移民潮都係話為下一代,最後.....

佢就正咩, 去做收銀師執貨師

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
為下一代移民, 有理想
冇人阻曱甴移民,只係要求政府防止糞便倒灌入屋

做超市有冇20萬一個月呀

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-1-19 11:26 AM 發表

食FISH & CHIPS,飲硬水,食到肝火上升,好快衰老.女既出雀斑,男既禿頭..
笑人地譚仔阿姐新移民, 依家自己走去英國申請俾人笑, 等睇鬼佬youtuber拍片模倣港式英文嘲笑班儍仔

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-1-19 11:15 AM 發表
英國去年中宣布推出BNO港人留英簽證,本月底接受申請,英國當局估計首年有約12萬至15萬人申請。截至去年10月,有2116名BNO持有人及家屬提早入境,取得過渡性居留許可LOTR。 「八十後」夫婦港人劉生與劉太及女兒,去年7月率先抵步倫敦,入境時取得「LOTR」,有效期半年。他們說,2019年中決定...

12017824 12017825

Bye!

1201787 ...
又系靠炒賣。咩金融業

又去搶人飯碗,蝗蟲?

條路自己揀 ...... 莫回頭 !
Good Bye

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
金融業..................即係邊行??
中介財仔?

引用:
為下一代移民, 有理想
你快D去支持英國,香港即刻干淨好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]