• 瀏覽: 29,483
  • 回覆: 422
+6
引用:
原帖由 lctj9 於 2021-1-19 01:38 PM 發表
自己揀, 生活得開心就足夠

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
為下一代移民, 有理想
係英國女仔13歲就會俾黑鬼開鮑了,祝佢嘅女早日達成做女人嘅心願

呢啲把9文宣我都識作:一家人去到無野做訓街,先發現街邊好風光,又唔使交租,多了時間一家人食二手飯,先知什麼是環保,身教子女費物利用, 總之利多於弊。

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-19 01:25 PM 發表

香港真係唔少無恥移民既聚腳地
無恥既唔一定係移民
好多本地出身都做曱甴

幾時將傷港電台搬去英國

多d香港中產走,更多機會留給年青,好事。

唔追求物質,喜歡大自然、落後的話,去邊到生活都得。

外國大屋適合人多家庭,我地單身、長時間對住電腦既人就喜歡細屋,清潔容易,去廁所、廚房兩步就到,
最重要係,大屋或遠離城市的屋容易有孤獨感、寂寞感。

男在銀行食蕉, 女在當舖洗屎抗,都算係金融業從業猿.

引用:
原帖由 hkrking 於 2021-1-19 11:41 AM 發表
勵志!

我細個係外國住嘅時候都識一個類似嘅人,終日鬱鬱不歡,由香港大公司經理變倉務員,俾學歷低佢好多嘅鬼仔點。是好是壞,過多十年八年自然知道。
就咁睇你寫個幾行嘢肯定係壞事,睇十年後會唔會變好事……
中國古語:人離鄉賤肯定冇錯……
其實係香港日日搵錢正常生活,共產黨唔會搞你,移民嚟做乜?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-1-19 01:45 PM 發表

係英國女仔13歲就會俾黑鬼開鮑了,祝佢嘅女早日達成做女人嘅心願
點解咁熟識呢D

其實諗真啲根本好矛盾, 喺香港做金融就話冇時間陪屋企。 去到英國搵唔到嘢做,走去做超市,但係就話可以多啲時間陪屋企, 收入低啲都唔介意。
咁事實上如果佢係咁想多啲時間陪屋企而唔介意收入低,咁佢喺香港一樣可以做超市㗎? 點解喺香港就要揀做金融而唔做超市呢?

超市都算 OK 喇,好過我的志願係外賣仔嗰班
抬抬托托少不了,好彩可以遲啲學做肉枱或者訂貨員
不過高密度同病毒接觸亦免不了

笑死。條黑人古惑仔叫佢執貨架呀柒頭

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-19 11:31 AM 發表
為下一代移民, 有理想
我好奇
你日日9 吹幾十次,又打哂氣禁,到底係有案低,定冇$買機票走吾到??

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2021-1-19 12:04 PM 發表

飲硬水會甩好多頭髮,用硬水沖涼仲好難過乾淨,用嚟洗衫D洗衣粉又唔溶,好high架。
聽到都驚,都係香港好。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]