• 瀏覽: 1,120
  • 回覆: 22
有消息指北京將對香港政制進行改革,全國政協副主席、前特首梁振英接受傳媒訪問時提出,行政長官由協商產生並不違反基本法。行政長官林鄭月娥出席行政會議前被問到,如果協商產生特首,政制上會否是開倒車。 林鄭月娥說,回歸以來歷任特首都是透過選舉產生,她本人亦曾經親自推動特首選舉辦法改變,以及親自以候選人身份參...

支持777,好波,面訓689

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

連國安法尼D絕招中央都可以出!!!現在還須顧忌什麼???支持協商選特首!!!盡快選出特首!!!

最不想見到7婆!!! 香港地少人多!!!人口密集!!!不採取強制檢測!!!一定有排爆疫!!!仲叫市民「無須擔心」!!!7婆可恥!!!

選委會模式,親中反中相爭,漁人得利,令地產黨成為造王者

要保留選委會模式亦可,消滅反中亂港就得

所以選委都要宣誓效忠,如果有任何顛覆政權既宣傳就立即DQ

娥姐妳好大膽

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-19 12:12 PM 發表
選委會模式,親中反中相爭,漁人得利,令地產黨成為造王者

要保留選委會模式亦可,消滅反中亂港就得

所以選委都要宣誓效忠,如果有任何顛覆政權既宣傳就立即DQ
寧願麻煩些改基本法也應該把特首改為由中央直接委任。

引用:
原帖由 1450 於 2021-1-19 11:12 AM 發表
有消息指北京將對香港政制進行改革,全國政協副主席、前特首梁振英接受傳媒訪問時提出,行政長官由協商產生並不違反基本法。行政長官林鄭月娥出席行政會議前被問到,如果協商產生特首,政制上會否是開倒車。 林鄭月娥說,回歸以來歷任特首都是透過選舉產生,她本人亦曾經親自推動特首選舉辦法改變,以及親自以候選人身份參...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571149_1_L_20210119103504.jpg
一早講左黃粉係犯賤,有袋住先普選唔要,係要大陸直接委任先安落

由中央直接委任啦,唔使煩。

引用:
原帖由 1450 於 2021-1-19 11:12 AM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571149_1_L_20210119103504.jpg
佢地邊個“訓”邊個有咩所謂
收晒反中白痴檔就得啦...

北京一定知道係唔可以失去特首的主導權, 所以必須更改選委會的組成, 令犯民只變成極少數, 例如只有1/10, 咁就可以澈底解決.

雙普選 係班飯民唔肯袋住先之嘛,即使個「民調」都話贊成,但係 d 福佳硬係要「連英美法德日」都冇既「不知所謂國際標準」喎,依家咪好囉,惡有惡報,個個福佳擒擒青賣樓去維持自己過往月薪十萬的福佳生活!

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-1-19 06:20 PM 發表
由中央直接委任啦,唔使煩。
中央直接委任
仲可以問責
做得唔好除時免職

一切皆有可能  
全看香港 政局發展 會亂到什么程度而定 
都視港人自己來決定 

到呢一刻呢個特首仲係諗住自己而唔係諗住國家同香港嘅未來,叻到代表埋中央發言,港官都成日出現呢啲唔合體統嘅思想言論。振英哥都只係講出基本法嘅一個可能性,你阿妹就即係驚死執輸咁代中央發言,不忠不義啊!

香港人都唔好諗住ABC完咗又叫人返嚟啦,不過而家可能係另一個C。

777 VS 689.  隔空發炮。  

引用:

佢係咪黃架?好番少少又跪!黃絲大受鼓舞,今年夏天再玩。真係淋Baba.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]