• 瀏覽: 16,340
  • 回覆: 201
條低B仔搞咁耐就係搵人管,但再攞政府錢

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-1-19 09:41 AM 發表
財政緊絀的海洋公園,昨公布「重生」方案。公園擬免費開放山下園區,園內景點及設施則改以逐次收費,並外判約一半設施予第三方營運,最快2年後實施。海洋公園主席劉鳴煒稱,有別於現時單一門票收費,彈性收費有助吸

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2855000/2856068/fb_20210119_1024.jpg ...
美肺禍全世界
冇遊客死路一條⋯⋯如荔園一樣

用黎起樓好過啦

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-1-19 09:41 AM 發表
財政緊絀的海洋公園,昨公布「重生」方案。公園擬免費開放山下園區,園內景點及設施則改以逐次收費,並外判約一半設施予第三方營運,最快2年後實施。海洋公園主席劉鳴煒稱,有別於現時單一門票收費,彈性收費有助吸

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2855000/2856068/fb_20210119_1024.jpg ...
白痴既政府

橋唔怕舊,最緊要受。政府俾咗第一舊錢就要不斷倒落去。如果唔係批第一舊錢個啲人會瀬哂野。

其實海洋公園已死

已經無空間攪海洋公園,自己嘅活動

引用:

全世界都派錢比市民 佢又唔撚學
叫佢全民強制檢測 又話唔得
成日話財政緊絕
派錢比地產商又咁手鬆
垃圾公園拎完一次又一次
派比市民又乜又柒 完全對林鄭政府無希望

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-19 11:01 AM 發表

錢就點都要揼架啦,唔通 水上樂園整一半 爛尾 咩⋯ 海洋公園係外國遊客來港必去之一, e家冇客冇辦法,疫情過後就 賺返哂!

我對國安法有信心! 黑暴死哂就會有遊客!
揼撚到香港破產都未揼完
依家全世界都有海洋公園啲嘢玩啦
睇海豚大把地方有得睇

如果冇大陸客,海洋公園冇得救,政府再泵水等於泵落鹹水海,反對政府再泵水,香港如果冇咗購物天堂之稱,香港係冇乜人來的地方,購物天堂美稱被廢青曱甴搞壞哂,最後乘下政府最肥的庫房金融市場,大家真係要好好保護最後的希望了,要不然香港就沉淪到普通的城市了

引用:
原帖由 買乜股好 於 2021-1-19 12:44 PM 發表

揼撚到香港破產都未揼完
睇海豚大把地方有得睇
你唔睇,唔代表人地唔睇, 你要記住,黑暴之前,年年賺錢 公園堆滿人! 不竟國內14億人口! 去香港旅遊 不在少數, 重有東南亞旅客!

你可能少去旅行, 迪士尼丶環球影城丶Lego land丶動物園 我個個都會去,我指全世界。

新嘅一個度水嘅藉口啫

要吸引返人入去絕對唔係問題,最近要d價/設施唔好太離地,要令人有種得閒就想去嘅想法,另外水上樂園我都好期待

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-19 12:50 PM 發表

你唔睇,唔代表人地唔睇, 你要記住,黑暴之前,年年賺錢 公園堆滿人! 不竟國內14億人口! 去香港旅遊 不在少數, 重有東南亞旅客!

你可能少去旅行, 迪士尼丶環球影城丶Lego land丶動物園 我個個都會去,我指全世界。
錯啦
未有黑暴前2年都見紅了....
如果佢係黑暴前有賺 我都支持揼水
滿場都無錢賺 管理極差

引用:
原帖由 買乜股好 於 2021-1-19 12:44 PM 發表

揼撚到香港破產都未揼完
睇海豚大把地方有得睇
大陸的主題公園靚過香港一百倍,根本冇遊客會去海洋公園

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]