• 瀏覽: 24,948
  • 回覆: 141
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 sleepyowls 於 2021-1-19 08:55 PM 發表
不如叫環球影城嚟香港啦,肯定多人過迪迪尼
又嚟 ?

引用:
原帖由 125siuai 於 2021-1-19 11:41 PM 發表
蠢鈍敗家仔,倒錢落海
依家要等海洋公園重生,一招「金蟬脫殼」梗係唔掂,海洋公園又一味縮水搞外判,更變唔出乜新把戲,有論者又話重生要睇吓個「躍動港島南」計劃掂唔掂,啲餐飲零售又是否吸引喎!依家乜都估估吓,躍動若然失敗,甚且傷咗脊椎神經,躍動肯定無望,死多兩錢重就有份!與其年年伸手乞撥款,樣衰到痹,不如壯士斷臂執咗佢!用塊靚地起樓幫庫房既實際又冇閉翳!

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2021-1-23 05:20 AM 發表

執九左佢賣地起樓啦,個幾拾億派錢比巿民無咁嬲,林鄭聽到未。
執咗佢,起樓係一個好嘅方法。

引用:
原帖由 abbalau 於 2021-1-23 09:53 AM 發表

以香港的經濟力量,就算年年蝕本都養得起!
比養那些反中亂港的區議員,揮舞着外國旗的大學生及教育工作者好得多!

海洋公園可以建成海洋、環保的教育公園!
全港中小學生都可以去!
小朋友不要錢,倍同的家長要收費!
部分機會真係可以考慮。

引用:
原帖由 abbalau 於 2021-1-23 11:02 AM 發表

點解你唔叫執咗迪士尼呢?迪士尼樂園連酒店地方比海洋公園大得多,又係平原地建屋效益更好!
莫非佢係美國🇺🇸的? 令美國人不高興?

而你又為何要執咗,香港人的集體回憶呢?
莫非海洋公園不受黃人控制?
逐步逐步嚟 ! 唔使急嘅。總之生意唔好,冇乜發展空間同潛力,執咗去都唔會可惜。我話畀你聽我2005年,去過一次,就係咁大把。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-1-24 04:01 AM 發表

同意。
thanks.

長貧難顧,淨係識叫人泵水,又唔識自力更生。d 人成日講集體回憶,畀錢又牙痛 ? 而家乜嘢世界啊 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]