• 瀏覽: 22,351
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
保育支持,環保支持,集體回憶又支持。香港人一定支持。

熱賣及精選
引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 11:55 AM 發表

點樣還回基本步?真係好惡搞。
入場平D,先, 等平日唔去既都去行下, 依家太貴, 有人去都可以蝕少D. 有D地方再收費囉。

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-1-19 12:04 PM 發表

果幅地背山面海,最多部份起資助房屋,起公屋就係資源錯配。住廉租卻與富豪為鄰,重邊有發奮動力?
你係嫌公屋影衰豪宅掛?

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-1-19 11:45 AM 發表

樓主,
睇段報導就即時聯想紅灣半島事件,劉鳴煒呢隻嘢唔簡單,分分鐘係佢隻鷄老豆幕後操盤,
鷄蟲劉最反修例,根本佢就係在澳門勾結貪官歐文龍,賤價買地起樓,
歐文龍被制27年監,鷄蟲劉在香港大搖大擺,日日去如王帝出巡去食飯,保標粗暴驅趕行人,時有所聞..
睇報紙都略知一二。

長貧難顧呀
食左佢冇咁嬲啦

引用:
原帖由 zxcvv 於 2021-1-19 09:23 AM 發表

賺到錢就擴建擴建擴建,咪好似佰八伴咁囉,人類總係重覆同樣既錯誤。
海洋公園唔擴建,好難搵賣點吸新客;不擴建就要關園大裝修,更難做。

公園問題係有客有資金流時,擴建同裝修太慢同太多制肘,損失金錢同時間。遇上連續兩年人流暴跌,欠新賣點令人難以相信,疫後佢可以成功招客。公園的失敗,其實你我都有多少責任。

上年佢叫救命時,政府一係決斷殺左佢,一係撥幾百億入股將公園大改造,守過疫情再東山再起。可惜政府選擇左拖。

公平少少講,當日政府只可揀殺或唔殺,後者係過唔到立法會的~

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 12:13 PM 發表

仲講紅灣半島 ? 冇吸收經驗,隨時重蹈覆轍。
奸商貪官先會吸取經驗做黑d做暗d....

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-1-19 11:22 AM 發表

資助廢老先最浪費,60以上就2蚊,好心答車都沒錢就行路la
香港今時今日既發展, 都係靠班老人家後生時對香港既付出.
班廢青受資助讀書, 食住都父母, 對社會未有貢獻, 就係到搞破壞. 最廢都係啲廢青.

老人家只係出於正常人,老左而退化. 你第日老左, 記住自己都係廢老喎.
至於班廢青, 係未老而家腦殘.

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-1-19 12:25 PM 發表

海洋公園唔擴建,好難搵賣點吸新客;不擴建就要關園大裝修,更難做。

公園問題係有客有資金流時,擴建同裝修太慢同太多制肘,損失金錢同時間。遇上連續兩年人流暴跌,欠新賣點令人相信,疫後佢可以成功招客。公園的失敗,其實你我都有多少責任。

上年佢叫救命時,政府一係決斷殺左佢,一係撥幾百億入股將公園大改造,守過疫情再東山再起。可惜政府選擇左拖。

公平少少講,當日政府只可揀殺或唔殺,後者係 ...
好客觀...

其實自由行之前係自己限住, 變相限制左客源...

香港要維持領先優勢, 有d野門面同實質都唔慳得...

引用:
原帖由 股神出現 於 2021-1-19 09:49 AM 發表

香港地咁細
竟然可以容納2個主題樂園
一邊又話無地起樓
用錢保住海洋公園唔係問題
但重點係唔好保住班廢人
有客的話,2個樂園沒問題阿,想當年兩個都天天爆,所以重點是點吸客。

當年海洋公園是開山,迪迪尼是新開發+填海,本來無呢兩幅地。無地起樓是回歸後,停開山停填海,禁砍樹的結果。

學殖民政府大力做地的話,點會無地?

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-1-19 12:41 PM 發表

有客的話,2個樂園沒問題阿,想當年兩個都天天爆,所以重點是點吸客。

當年海洋公園是開山,迪迪尼是新開發+填海,本來無呢兩幅地。無地起樓是回歸後,停開山停填海,禁砍樹的結果。

學殖民政府大力做地的話,點會無地?
自己限制左自由行, 又踢喼趕客...,反而外國不停吸大陸客...

人地吸客,你趕客...,想好生意都難...

改建燒烤塲,音樂會,會展塲,最重要增加收入,年年都負錢,地方甘大,
摺港台去,救海洋公園,新年做年宵,什麼都要做,地方甘大

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-19 12:47 PM 發表

自己限制左自由行, 又踢喼趕客...,反而外國不停吸大陸客...

人地吸客,你趕客...,想好生意都難...
是的, 海洋公園斷了資金流, 最大原因, 係自已趕走客人同疫情, 香港已接近兩年係死都,一般旅客避之則吉。疫情冇得搞,全世界一樣,唯有捱過疫情, 重新出發, 對症下藥,仍是有價值。

呢間公園好少見黃藍都想佢接埋

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:33 AM 發表

呢間空殼公司,一味搵政府泵水入去都救唔返。因為冇遊客入場,剩得個公園,每日香港又有幾多人入去啊 ? 攞完呢60幾億,仍然冇遊客入場,下一次又幾時再伸手攞錢呢 ?
我想問,點解無遊客入場呀?而家就可以賴新冠!其實反中亂港導致國內人不來香港是主要原因!班高官唔敢講真話啫!我敢講!死黃屍曱甴政棍害死香港!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]