• 瀏覽: 22,448
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
救又話 ... 香港黑洞 與民為敵

唔救又話 ... 見死不救, 製造失業

熱賣及精選
引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 09:21 AM 發表

乜嗰度又有古羅馬建築咩 ?
幾碌爛鬼柱都搵到個理由,咁大個公園實搵到其他理由嘅

國泰航空,海洋公園 敗家仔
星球大黑洞去吸香港人多年嘅儲蓄香港政府
陳茂波 林鄭月娥 唔該你兩位大人2021年每個香港人派$50,000

有啲生財工具幾辛苦都要守住架啦!第時疫情過去,香港航空旅遊業點復蘇呀?咪又要靠呢啲景點吸引遊客,除左海馬同老鼠樂園,香港仲有幾多嘢可以吸引到遊客?唔通嚟睇香港百業蕭條,周街乞衣咩?寫啲嘢既人真係目眼光短淺到一個點!

之前10幾年嘅自由行吸左咁多遊客而家咪又係嗌冇錢,唔好咁天真啦師兄

西九赤字料39億, 議員憂淪海洋公園翻版。

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2021-1-19 09:29 AM 發表

建議山頂部份變高級紅燈區+賭場

高級夜總會(天上人間形式)+會員制賭場(會籍100萬起)

坐吊車先比入!!

吸引高消費客戶!!

山下就平民區(低消費),吃喝玩樂!!!

唔係老吹,堅活化成個公園!!

收名叫海洋樂園!!
你係有啲諗頭, 唔係嗰啲叫人執咗佢算數,眼光短淺。
紅燈區同睹場,唔知得唔得,不過直覺上未必夠澳門爭。
其實我即時諗到嘅係點解唔將蘭桂坊搬過去? 又大啲又靚啲,發展成類似新加坡boat quay 嘅酒吧街,平日不時有D飲食展銷,星期六日又可以睇下波, 唱吓K,咁比較有特色。
其他如平民夜市,紅酒品嘗坊等都可以諗,要盡量將山下的大及靚嘅特點發揮,不過政府依家就係只講個殼,內裏係點完全冇規劃,老實諗嗰班人真係有啲食塞米。

地產佬, 黑妓 話拆左佢起私樓先有救

曱甴話拆左佢起公屋比佢地先有救

個主席上幾世也做咗好多好事。比其他公司晨早炒咗。而家仲可以無窮無盡拿錢,真係令人又羨慕又妒忌。

唔好聽也要講句,開賭場啦,集合海洋公園,賭場娛樂,歌舞表演於一身。一來可製造就業,二來可增加收入,帶動經濟。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-19 07:30 AM 發表

集體回憶, 本土價值, 但不利反中就唔要...
700萬集體回憶!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 發表

陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
如果$10坐過山車, 你坐嗎?
如果$10入去水母館, 你去嗎?
海洋公園D野又係舊野, 邊個會比錢入去睇入去玩?
最簡單啦, 海洋公園收費太高啦, 跟本唔值得去,
D內地遊客都都可能嚟睇下, 但而家仲免費, 又無得同長隆呀, 水世界比
今次小得啱呀

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 AM 發表

陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
海洋公園已屬頻危,仲絞盡腦汁問政府攞錢,唔知為乜。香港無外來遊客,海洋公園係無可能維持到的,呢一點難道政府咁多有腦人士唔明咩?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 09:25 AM 發表

家下啲人只係空談,其實有錢有理想,冇錢祇有想。真係堅離地 !
唔理乜野 搶佔保育道德高地 政府一拆就成箭靶

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
香港政府真係痴晒線⋯⋯應該搬去大灣區發展而賣出土地

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-1-19 10:09 AM 發表

如果$10坐過山車, 你坐嗎?
如果$10入去水母館, 你去嗎?
海洋公園D野又係舊野, 邊個會比錢入去睇入去玩?
最簡單啦, 海洋公園收費太高啦, 跟本唔值得去,
D內地遊客都都可能嚟睇下, 但而家仲免費, 又無得同長隆呀, 水世界比
今次小得啱呀
前排特價好多人去, 唔係限制自由行時,都好多人去...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]