• 瀏覽: 22,395
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
我覺得佢變渡假地方仲有數維

熱賣及精選
反正都唔見百幾億,典解唔執左佢起公屋呢,建築工人又有工開,公屋輪候時間又快左!

由他而去吧!

點解正苦唔直接買起佢

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-19 08:55 AM 發表

可以試下,唔試點知...

反正都大把氹,呢個氹有D價值...

反而保公司保就業就唔好搞咁多啦,炒d人,執多d根本捱唔到既... 業主又好, 打工仔又好,減d租減d人工啦...
如果所有香港人,都好似你有呢個諗法,真係獅子山下。但係好可惜,好多人都唔會噉樣做。

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2021-1-19 08:56 AM 發表

迪迪尼咪仲pk 又貴又細又無祈意思
如果去過美國,法國甚至乎日本,就可以比較得到囉 !

引用:
原帖由 wize 於 2021-1-19 08:57 AM 發表

東方日報與民為敵?
你又唔好咁主觀 ! 無論睇報紙,雜誌甚至乎聽新聞,我哋只係要知道,有啲噉嘅事發生。最主要係睇內容。再由自己去分析。

集體回憶變集體惡夢!

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-1-19 08:58 AM 發表

一個有教育意義,又係港人集體回憶既地方,點可以用錢黎計?維園唔洗蝕?拆L埋佢啦!小朋友睇卡通片得喇,尾帝老鼠萬歲!
原來你對政府嘅設施,瞭解唔夠深入。你知唔知每一個區,都有一個公園(空間),比一個空間的市民,可以喺度做下晨運,踢下波,打下籃球,打網球甚至會有一個泳池。

引用:
原帖由 domug 於 2021-1-19 07:36 AM 發表

養海豚雖然浪費錢,
最少都可以帶俾人歡樂,
資助10幾間暴大,
更浪費錢,
更帶俾社會動亂。
重有傷港電台,
0收視,播垃圾。
希望柒婆走咗後,
淨苦可以除三害。
香港人口不多 根本不需要太多大學 回覆舊路3至4間已經足夠 其他變私立大學自負盈虧不需納稅人幫補

引用:
原帖由 華倫枝 於 2021-1-19 08:58 AM 發表

畀人攪到無遊客敢嚟香港玩,呢啲主題公園靠本土執硬啦!仲灌水落去即係倒錢落海,不如派咗佢好過。
呢個就係問題嘅癥結。

珠海長隆好過海洋公園多多聲啦

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 AM 發表

陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
香港就係多左蘋果、東方呢類垃圾媒體。

屌長貧難顧
邊有得幫架
用納稅人錢年年交稅真係9赤
仲要咁倒落海

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 09:00 AM 發表

我跌錢
佢燒錢
理財新哲學

我Buy 自由黨之前派錢建議
錢要流動先有用 救到經濟
始終派咗既錢主要係係社會流動唔會走咗去
要抗通縮 呢個好重要
我對你嘅睇法有啲保留,係唔應該派錢,系派消費券。只可以喺香港用得返,唔可以拎現金去第二度消費。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]