• 瀏覽: 25,031
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 dance5 於 2021-1-19 08:40 AM 發表

直接改為動物園/水上樂園
可以考慮。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:42 AM 發表

你講得啱 ! 如果仲有發展潛力,可以經營落去嘅,我哋應該要救,但係我只係部分同意。

但係我可以睇返海洋公園嘅歷史,馬會不斷注資,87年已經劈炮唔撈。只係喺盛智文幫手之下,先至可以有d起色。因為嗰陣時2003年之後,有大量嘅中國遊客來香港消費。
佢只係呵屎撞棍撞正自由行,今時今日既港人其實冇咩需要海洋公園因為以滿足唔到貪心既新一代萛啦!
新一代要坐飛機去外地食好西呃like海洋公園邊夠照呀

引用:
原帖由 Bakadono 於 2021-1-19 08:40 AM 發表

我要做董事
有錢分,邊個唔想呀?

引用:
原帖由 雨中回收的朋友 於 2021-1-19 08:43 AM 發表
伊個真係黑洞。。。香港有幾多人去?。。。。啲人成日都話迫,又等得耐,加下冇人去
如果要購票入場,小學去過一次,早十年前也去過一次。

香港人多,但財源窄,對外圍環境敏感,要攬炒好易。與人討價還價,要大家有著數;聲大大話拉倒,係用來嚇,唔能夠信。

但未來主人翁就係Simple & Naive,一心向死,拉埋全部人一齊死。試問無價值的死港,重有什麼牌講條件?

不過咁都好,過往港人無需創做新價值,什麼都轉一轉手抽水,單憑地利同國策,錢都億億聲流落嚟。宜家重新開始,重新反省。

蕭條正是年青人發圍機會,撈返起先再講條件。政府都不能再短視,搞唔掂阿爺自然搞掂你。一國兩制,高度自治,唔代表有自殺權。

Sorry,離晒題添。

引用:
原帖由 dannyocean 於 2021-1-19 08:44 AM 發表
搵件自豪自己年年收老豆10萬蚊利是,全香港最叻既二世祖救亡,幫唐唐助選死,攪扶貧越扶越貧,攪青年事務攪到d年青人個個反政府,睇下今次海洋免費公園又會攪成點?
原來佢有噉嘅往績啊 ! 噉今次就.............。

引用:
原帖由 高達0.1 於 2021-1-19 08:46 AM 發表

香港納稅人的錢比咗咁多終於可以免費係門口行下啦!!!
好似話免費入場喎 ! 不過如果真係免費入場,逢紅日或者公眾假期,你都唔好去啊。因為成個公園都會坐滿曬.......。

贊成繼續泵水,以前有自由行好賺錢,如果唔係都唔會擴建。自從黃絲曱畜之亂就變成咁,政府唔泵水,就等於向黃畜低頭。我相信只要政府清算黃畜後通關會扭轉局勢。

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-1-19 09:02 AM 發表

香港暴動時經濟及正苦及市民仲有學校唔知冇咗幾多億??
海洋公園話哂玩得開心!
暴動時市民被打被燒!
X2

要維持旅遊業又可以撐下場..

引用:
原帖由 lusk777 於 2021-1-19 08:50 AM 發表
長痛不如短痛,執左海洋公園.
真正變成 回憶.
可以保留喺山頭嗰隻海馬,噉咪可以集體回憶囉!

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-1-19 09:10 AM 發表
贊成繼續泵水,以前有自由行好賺錢,如果唔係都唔會擴建。自從黃絲曱畜之亂就變成咁,政府唔泵水,就等於向黃畜低頭。我相信只要政府清算黃畜後通關會扭轉局勢。
係香港人要限制自由行先開始蝕...

引用:
原帖由 高達0.1 於 2021-1-19 08:52 AM 發表

成日話d錢係政府錢!?跟本呢d都係納稅人的錢!!全香港有貢獻市民的錢應該善用每一分一毫!!成日話財政赤字!!點解成日政府帶頭浪費公帑!?唔夠錢係咪又要加稅!?重擔又落在納稅人道!!!失業納稅人政府幾時有關心過!?!?!?
你又講得有道理。

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-1-19 08:54 AM 發表

海洋公園曾輸出管理,賺顧問。。現在亞洲各國都好多海洋公園。。主要是內地無海的遊客興趣大D。
正正就係以前香港海洋公園,有亞洲區嘅領導地位。但係近年鄰近國家或者地區,不斷發展,已經有超越香港嘅趨勢。

到唔救時就會話不理市民集體回憶
都係只有鬧

引用:
原帖由 高達0.1 於 2021-1-19 08:54 AM 發表
唔識經營就比人投標做!!!
三個月冇人做就執咗佢!!!
起公屋!!!
最叻就係投標俾其他人做,如果投標做得唔掂要蝕本,嗰啲商人咪劈炮唔撈囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]