• 瀏覽: 24,904
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-1-19 08:31 AM 發表
冇油客盞搞,靠本土食蕉
本土咪就係生日門票黨

啱啱聽到商業電臺訪問劉嗚煒,陳志雲問佢會唔會裁員? 佢仍然兜一個圈講嘢,其實係會裁員。

引用:
原帖由 睇天做人 於 19-1-2021 08:33 發表

本土咪就係生日門票黨
規定全香港人每3個月去1次就得

引用:
原帖由 Bakadono 於 2021-1-19 07:50 AM 發表

搞到賺唔到錢仲出酬金,唔係啊嘛

普通公司無錢賺都唔出花紅喇
好多公司都係咁架 ! 只會肥上瘦下。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-19 07:51 AM 發表

所以問題係自己趕客...

其實蝕d綫無咩問題, 帶動到旅遊業,多個大型景點就係多個大型景點...
你有乜嘢好提議呀?

Mola

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-19 07:52 AM 發表

而家人地咪提出左囉...
你估可行嗎 ? 需唔需要日後再填氹啊 ?

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-1-19 07:55 AM 發表
上次花錢打廣告,玩租營幕觀星, 行山。。何時賺回初初54億 ?
呢啲冇用架 ! 只係塘水滾塘魚,你冇遊客入場,根本資不抵債。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 AM 發表
陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
迪士尼又唔執左佢
海洋公園又冇集體回憶?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:34 AM 發表

一定有啲嘢嘅 ! 阿冼師傅舊年5月已經講咗啦 ! 香港同一時間根本唔應該存在兩個主題公園。舊年已經冇公佈盤數出嚟,攞咗50幾億,而家又攞多60幾億,資不抵債。
直接改為動物園/水上樂園

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 08:35 AM 發表

好多公司都係咁架 ! 只會肥上瘦下。
我要做董事

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-19 08:01 AM 發表
開放樂園俾人入場 但都唔係咁開放法
如文中所言 免費放人入去
係可以谷到人流
但呢D人流有幾多可以轉化為消費 我都抱好大疑問
到時變左賓賓又多左一個聚腳點

其實可以將入場同機動遊戲分開收費
入場就收廿幾三十蚊 同綁買埋機動遊戲票就可以平D
入場先買 就貴d 咁就好好多
當然 要增加D免費項目給人入去巡下啦

不過而家海威公園揸旗果個係堅離地二世祖
我覺得佢都係扮工 ...
你就心水清喇 ! 不過如果佢話免費開放入場,一到假日,真係會有好多外傭,會入去流連忘返。

引用:
原帖由 pqrdownloader 於 2021-1-19 08:02 AM 發表
講黑洞,又點及得上暴大。
same same.

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-1-19 08:35 AM 發表

規定全香港人每3個月去1次就得
香港人 玩野就叻。 本土不值得擁有主題樂園

引用:
原帖由 3個勇敢的獅子 於 2021-1-19 08:12 AM 發表
香港集體記憶,多樣免費設施大衆共享,值得加大力維護轉型,有建設總比破壞強!
每年你同屋企人,去過幾多次呀 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]