• 瀏覽: 25,148
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2021-1-23 07:20 PM 發表

關教育乜事,成吾成功系以前到而家都系同自己同代人較高下,當時大家都系冇免費教育。當年比下去果班就系廢青,今日就系廢老,所以叫呢一班人做廢老系有理由的。

另外既然你知中國而家強大,居然有班垃圾廢老藍絲希望香港成為香港市取消,行一國一制。你話呢班人系咪垃圾都不如
小弟才疏學淺!真的不明你所言為何?

我寧願要海洋公園都唔要傷港電台

暗黃文化催毀香港政府體制

應該關咗香港電台先

香港電台完全浪費公帑

引用:
原帖由 jumboleung 於 23/1/2021 10:01 發表

執咗佢,起樓係一個好嘅方法。
同意。

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-1-24 04:01 AM 發表

同意。
thanks.

好正常姐 傑青咪等於班藍廢 靠時勢出身以為自己好掂 實際就只識抄路 咪等運到囉

我又反問你一句!
未有黑暴之時香港有何不好?
是何人把香港推向一國一制的道路?

再問香港比深圳誰優誰劣?
在教育水平、法治、自由、生活水平、居住環境等去比較!

無計可施

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-19 07:18 AM 發表
刮錢技能, 貪得無厭...
曱甴眾籌丶貪得無厭!

長貧難顧,淨係識叫人泵水,又唔識自力更生。d 人成日講集體回憶,畀錢又牙痛 ? 而家乜嘢世界啊 !

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 AM 發表
陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
咳撚曬暴動大學dfunding好過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]