• 瀏覽: 24,894
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
之前幾年蝕錢主因是行政管理人薪酬過高呢個問題唔解決必長期虧損

引用:
原帖由 ultane 於 2021-1-19 10:44 AM 發表

對,可惜你呢類人唔多。
不過海洋公園食老本人係事實,我曾經諗不如邀請長隆入股,佢地識搞,只水上樂園同馬戲已吸引很多,美食之多更不用說。
不進則退,海洋公園依靠現今呢班人真係遲早完,政府就只識俾錢,長遠計劃完全欠奉,冇人冇財,唯一生存就係要外援救亡,唔係拖就得。
其實而家將部份過時遊戲拆卸再分判出去,搵啲新嘢返嚟我覺得都有得唸!

執閪咗佢起樓啦

其實港鉄日日咁多人. 政府點解唔封左港鉄?
公務員不要在家工作.應即時解放各行各業. 開返公園

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 AM 發表
陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
海洋公園只係管理不善, 唔算係黑洞. 香港電台先可以叫黑洞

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 11:25 AM 發表

早晨啊朱迪,你都睇通睇透喇 ! 如果唔靠遊客,淨係靠香港人死得仲快。
樓主,
睇段報導就即時聯想紅灣半島事件,劉鳴煒呢隻嘢唔簡單,分分鐘係佢隻鷄老豆幕後操盤,
鷄蟲劉最反修例,根本佢就係在澳門勾結貪官歐文龍,賤價買地起樓,
歐文龍被制27年監,鷄蟲劉在香港大搖大擺,日日去如王帝出巡去食飯,保標粗暴驅趕行人,時有所聞..

引用:
原帖由 愛你就是害你 於 2021-1-19 11:37 AM 發表
之前幾年蝕錢主因是行政管理人薪酬過高呢個問題唔解決必長期虧損
+1

超公屋同居屋好過,荔園都係集體回憶,咪一樣要汁

好過比黑暴廢青

炒晒啲膠層先啦

引用:
原帖由 good103 於 2021-1-19 11:09 AM 發表
就算今年再繼續泵水 下年又要繼續泵水,幾年內都唔會有正增長!可能要泵水好多年填極都唔飽!
正正就係講就兇狠,做就有心無力。

引用:
原帖由 有贏冇輸 於 2021-1-19 11:23 AM 發表

冇生認好多原因, 入場貴, 黑暴, 疫情, 為左香港旅遊業, 係要想辦法保留。
點樣還回基本步?真係好惡搞。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-19 07:18 AM 發表
刮錢技能, 貪得無厭...
派曬佢,巧過給黑醫護、黃法棺、攬炒公墓員

引用:
原帖由 相當熱情的樓主 於 2021-1-19 11:28 AM 發表
政府最PK係當年引入滴屎黎…
豆腐潤咁細既地方搞2個theme park…
以為可以靠大陸條水…
依家自由行byebye…
橫琴個水世界多野睇N倍…
香港等被邊沿化啦!
某程度係香港人自己搞死香港。

又是毒粉為反而反

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]