• 瀏覽: 25,016
  • 回覆: 555
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-1-19 10:11 AM 發表
香港政府真係痴晒線⋯⋯應該搬去大灣區發展而賣出土地
要搵地賣, 大把可以賣啦...

起公屋

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-1-19 09:58 AM 發表
有啲生財工具幾辛苦都要守住架啦!第時疫情過去,香港航空旅遊業點復蘇呀?咪又要靠呢啲景點吸引遊客,除左海馬同老鼠樂園,香港仲有幾多嘢可以吸引到遊客?唔通嚟睇香港百業蕭條,周街乞衣咩?寫啲嘢既人真係目眼光短淺到一個點!
X2

好浪費土地
但養住班廢人
佢肥你瘦

無計,比個敗家二世祖大劉個仔做主席,一定死硬,on9到以為唔去日本就買到樓 ,其實佢無錯,佢可能講緊係日本鄉郊果d樓,一係佢去親一次日本就洗成一百萬元,咁佢又真係啱既

送68億比海洋公園.不如派出20,000比香港市民啦.支持777再派錢比市民.

財政司又話今年政府無錢,原來用晒大量金錢去擴建海洋公園,倒不如派錢比返香港市民仲實際

炒左個含住金鎖匙既劉公子先喇, 慳番一筆

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-1-19 09:58 AM 發表
有啲生財工具幾辛苦都要守住架啦!第時疫情過去,香港航空旅遊業點復蘇呀?咪又要靠呢啲景點吸引遊客,除左海馬同老鼠樂園,香港仲有幾多嘢可以吸引到遊客?唔通嚟睇香港百業蕭條,周街乞衣咩?寫啲嘢既人真係目眼光短淺到一個點!
X3 寫得好,目光短淺既人吾當呢個系旅遊景點,當左佢系馬會.

免費入場儍的嗎?
到時大批女傭,屯門大馬,乞丐,無業人士擠滿公園

無底黑洞,68億袋袋平安使光光,咩野都不用做。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-19 07:09 AM 發表
陷入財困的海洋公園猶如香港黑洞,去年中獲港府撥款54億元救亡,但仍未足以「填氹」,繼續「攤大手板」問立法會攞錢。港府昨宣布再「泵水」約67.9億元協助公園轉型,將免費開放山下園區,並加入外判模式,期望可自負盈虧,但拒絕回應何時才毋須逐年撥款,學者揶揄不如補貼多900年,去到3000年。政府預計全新消閒區最快5年後才開始營運,有議員擔心當局要再次「泵水」;亦有學者形容公園淪無底深潭,短短大半年間已獲 ...
估唔到你都知香港政府做每樣嘢都係為香港人

引用:
原帖由 item889 於 2021-1-19 10:25 AM 發表
財政司又話今年政府無錢,原來用晒大量金錢去擴建海洋公園,倒不如派錢比返香港市民仲實際
派錢!派錢派錢派錢

ming right 自己出啦吊  

引用:
對,可惜你呢類人唔多。
不過海洋公園食老本人係事實,我曾經諗不如邀請長隆入股,佢地識搞,只水上樂園同馬戲已吸引很多,美食之多更不用說。
不進則退,海洋公園依靠現今呢班人真係遲早完,政府就只識俾錢,長遠計劃完全欠奉,冇人冇財,唯一生存就係要外援救亡,唔係拖就得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]