• 瀏覽: 24,132
  • 回覆: 275
  • 追帖: 1
+3
有眉目中共點樣反制BNO啦, 原來逼人拎香港護照出入~

新聞來源連結:

http://www.takungpao.com.hk/opinion/233119/2021/0118/542940.html

「一係深閨、一係澳門」
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 12:33 AM 發表
BNO 係跟移民程序移民
唔見得違反聲明

送同畀Discount 係兩會事
咁簡單都搞唔清楚?
依家係, 一方面唔承認BNO係英籍, 二方面又唔承認BNO護照, 係旅行證件吖!!

殺盡漢奸

兩頭不到岸,死的永遠是香港人

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 01:04 AM 發表

搞到特區唔似特區
出市民糧唔係為市民做事
謀福祉
不知道可以點

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 01:11 AM 發表

澳門個邊堅啪啪拎外國護照都無人嘈
香港班官都唔知點搞
最近有一個後生仔幫公司運貨,佢講有能力一定走,但留在香港搏也是一樣無前路,去外國又無錢,應該系近代年輕人心聲之一,佢有BNO, 聽完感覺到呢一代的人年輕人真係好迷惘⋯⋯

政治本來就是無情的,香港人其實無乜嘢政治意識先死得人多,死咗也不知道點解?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-19 12:47 AM 發表

不嬲BNO係旅遊証件
而家英國都唔係有BNO就有永居權
明明就係跟一般移民程序一樣
要坐移民監先拎到永居權
只係門檻降低咗
你睇真內文, 出入境要用身份證加護照呀!!

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-1-19 01:15 AM 發表

最近有一個後生仔幫公司運貨,佢講有能力一定走,但留在香港搏也是一樣無前路,去外國又無錢,應該系近代年輕人心聲之一,佢有BNO, 聽完感覺到呢一代的人年輕人真係好迷惘⋯⋯
廢物不嬲係無選擇權利

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]